כאב בכתף, זרוע ומרפק ימין + נימול כף ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

01/03/2019 | 23:39 | מאת: מוטי

לפני יומיים החל כאב עמום בכתף ימין מלווה בחולשה. הכאב התפשט לזרוע ונימול קל באצבעות כף יד ימין. אתמול הורגש לסירוגין כאב רק בכתף ימין, הנימול נשאר והחל כאב במרפק ימין ובעורף גובל בכתב ימין. לרוץ לאורטופד/נוירולוג? או לנוח ולחכות שיעבור.

מוטי שלום, התופעות שאתה מתאר מתאימות ללחץ עצבי, שלרוב מקורו בעמוד השדרה הצוארי, כגון בלט דיסק שלוחץ על עצבי הגפה העליונה. כל עוד הלחץ מתבטא בהפרעות תחושה ונימולים כמו שאתה מתאר, אין דחיפות בעניין. לרוב תופעות אלו נסבלות וחולפות תוך מספר ימים-שבועות בהם ניתן להיעזר במשככי כאבים ונוגדי דלקת. מנגד, אם מופיעה הפרעה מוטורית, קרי חולשה של הגפה, או הפרעות בהליכה או כאב הולך ומתעצם, הייתי פונה לאורטופד תחילה. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד