החלפת ברך בהרדמה מקומית?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

26/01/2005 | 00:05 | מאת: נכדה

שלום דר' גרינטל סבתי (בת 69,בריאה ונמרצת) עומדת לעבור בשבוע הבא ניתוח להחלפת מפרק הברך וזאת לאחר שנים של כאבים וסבל . רמת החשש שלה גבוהה מאוד אך למרות זאת המנתח מתעקש לבצע את הניתוח תחת הרדמה חלקית בלבד. שאלתי היא האם מקובל לבצע ניתוח זה בהרדמה מקומית? מהו זמן החיים של מפרק מלאכותי? האם אחוזי הצלחה גבוהים לניתוח מסוג זה? בתודה מראש, נכדה דואגת....

26/01/2005 | 17:36 | מאת:

נכדה דואגת שלום קודם כל אני שמח לראות שיש נכדה שדואגת לסבתא וזה מעיד על מערכת טובה בינכם. כאשר הסביבה הקרובה למנותח תומכת הניתוח וההחלמה תמיד קלים יותר. ככלל את ההרדמה קובע המרדים. הרדמה חלקית אינה הרדמה מקומית. הרדמה חלקית הנה הרדמה בה המרדים דואג למחצית הגוף התחתונה שתהיה תחת הרדמה טובה. הקריטריון של המרדים הנה הרדמה בטוחה ולכן הוא בוחר את טיב ההרדמה בדרך זו. שאר השאלות שלך הנן שאלות בסיסיות שבין המנותח למנתח. שאלות אלו מלמדות שיש פער עדיין בהבנה וחשוב לשוחח עם המנתח לפני הניתוח ולהשלים את החסרים. אני בטוח שיש הרבה שאלות נוספות שרצית לשאול וזה קצה המזלג.... בברכה ד"ר גרינטל