בעייה ברכיים והמלצה לארטוסקופיה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

24/11/2004 | 11:05 | מאת: ליאת

שלום רב, אני סובלת מזה כחודש, ממים בברך בכמות גדולה מאוד, הייתי אצל אורטופד שראה את הרגל והמליץ לי לעשות ניתוח ארטוסקופיה בהקדם, בטענה שיש לי קרע במיניסקוס, כרגע אני סובלת מאוד מכאבים וממוגבלות בתנועה. מחר אני עוברת מיפוי עצם, ואח"כ הוא יקבע תאריך לניתוח. מה ההשלכות? האם מומלץ? מה זמן ההחלמה? האם יש סיכונים? אני אמא לידה בת 6 חודשים וחשוב לי לדעת האם כדי לעשות את זה

24/11/2004 | 16:48 | מאת:

לליאת שלום. התשובה הכי נכונה ברפואה הנה ת ל ו י. ישנם אנשים שלאחר ארטרוסקופיה שמבוצעת למטרה של קרע מניסקלי מחלימים תוך ימים, חוזרים לעבודה ופעילות, ואילו אצל אחרים ההחלמה עשוי להיות ארוכה ואפילו שבועות.... יש המון משתנים (פרמטרים) שרק חלקם אנו יודעים. לא לשכוח. לכל ניתוח יש סיבוכים אפשריים. חשוב לשבת מול המנתח וללמוד ממנו על סיבוכים אלו, גם אם הם לא שכיחים.... תודה ד"ר גרינטל