הזרקת חומצה יאלורנית לברך בעקבות נפיחות וכאבים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

16/11/2004 | 15:23 | מאת: שמעון

שלום רב, הרופא האורטופד ממליץ לי לקחת טיפול של הזרקת... במקביל לART50 . אני סובל מ: Internal derangement of knee + Osteoarthritis of knee אני לוקח כבר 6 חודשים ART50 ללא שיפור מבקש חוות דעת על הצלחה של הטיפול הנ"ל בברכה שמעון

17/11/2004 | 16:52 | מאת:

לשמעון שלום הזרקה של חומצה היאלורונית אינה בסל התרופות מסיבות שונות. משתמשים בה כאלטרנטיבה להזרקת סטרואידים במצבי ניוון של הברך, בין השאר אצל אנשים שאינם יכולים לקבל זריקת סטרואידים מסיבות שונות. הזריקה לא מתאימה לכל אדם, ובדרך כלל נותנים שלש זריקות עם פער זמן בינהן. ישנם מצבי ארטריטיס שבהם ניתן לשער שסדרת זריקות תעזור ואצל אחרים לא תעזור. בברכה ד"ר גרינטל

18/11/2004 | 21:10 | מאת: נורית

שלום רב אימי עברה לפני כחודש ניתוח להחלפת מפרק ירך,מאז סובלת מכאבים עזים בכף הרגל כמעין דקירות סכין. היום עברה בדיקת e.m.g ובתשובה שקבלה כתוב כך: עדות לנוירופטיה אקסונלית קשה בשני ענפיו של עצב הסיאטיקוס מימין (פרוניאליס וטיביאליס). ביום ראשון היא אמורה להיבדק על ידי הרופא שניתח אותה אבל לפני כן אני מעונינת לקבל בבקשה תשובה לשאלותי שהן 1. האם יתכן שהכאבים והעדות הרפואית הנ"ל היא כתוצאה מהניתוח? (לפני כן לא סבלה מכאבים אלו.) 2. מה הטיפול במצב הנ"ל.