מפרק הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

07/07/2004 | 20:55 | מאת: פרייד

ד"ר ארנן גרינטל שלום, אני בן 57, לפני שנה עברתי ניתוח החלפת מפרק ירך ימין THR- RE , בבדיקה ראשונה הוברר, שהרגל המנותחת ארוכה ב,8 מ"מ,מרגל שמאל, וכאשר אני הולך מספר מטרים מרגיש כאבים עזים בפרך ימין ונפיחות ואי יכולת להמשיך,עשיתי טיפולים פיזיוטפיים והידרוטרפייה ולא היה שיפור של ממש,מקבל תרופותנגד כאבים ולא חש שנוי לטובה, האם תוכל ליעץ לי מה עלי לעשות ומה הטפולים שיכולים לסייע לי בהפחתת הסבל, תודה מראש פרייד

08/07/2004 | 22:53 | מאת:

למר פרייד שלום קודם כל אני חייב לרשום לכך שאני לא שקט למקרא מכתבך. כאבים בפרק הירך, נפיחות, חוסר יכולת להמשיך, מחייבת קודם כל לחשוב אם התפתח זהום בפרק הירך. משתלים עשויים להיות רגישים לזהום. זהום עשוי להתפתח בשקט, ללא חום, ללא שום דבר חיצוני, ולהתבטא בכאב, ובמקום שתהיה מרוצה ופעיל שנה לאחר ניתוח אתה כאוב וסובל. לכן יש קודם כל להבדק, לבצע צילום, בדיקות דם, ובדיקות נוספות כחלק מתהליך הברור. זהו הדבר הראשון והראשוני לבצע. להבדל של 8 מילימטר באורך הגפה אין משמעות מעשית. אפילו לא על צליעה. אם נמדוד אורך גפיים לאנשים נורמלים ורגילים נגלה הבדלים באורך של חצי ס"מ עד ס"מ וחצי בלי שאנשים ידעו בכלל שקיים אצלם הבדל זה. לעיתים קרובות חולשת שרירים באזור הפרק שנותח מביאה להרגשה כזו של הבדל באורך גפיים ונתפסים למחשבה שהצליעה נגרמת כתוצאה מ 1 ס"מ הבדל באורך הגפיים. ושוב אני מחזיר אותך למקור: חשוב מאד לגשת ולבצע את הברור בעניין זה. בברכה ד"ר גרינטל

14/07/2004 | 12:40 | מאת: יניב

פרייד שלום אני בחור בן 29 מישוב צוחר בדרום לפני ניתוח החלפת מפרק ירך עקב תאונת דרכים. מעוניין ברשותך ליצור קשר עמך על מנת לקבל אינדיקציה לגבי הניתוח וההשלכות בדחיפות . אודה לך אים תיצור עימי קשר ואים אתה מכיר עוד אנשים שעברו את אותו הניתוח אני מאוד אשמח לשוחח גם איתם בתודה מראש יניב קמחי ט"ל256556 - 064