תוצאות מיפוי עצמות.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

21/06/2004 | 19:01 | מאת: שירלי

שלום רב! לפני מס' ימים כתבתי בפורום זה בנוגע לכאבים שהיו לי בקרסול שמאל ובנוגע לאבחנת הרופא, שהייתה לא ברורה לי. כעת אשמח לקבל את עזרתכם בקשר לאבחנה נוספת שנעשתה בנידון: לאחר קבלת האבחנה הקודמת, שהייתה לא ברורה ולא וודאית, ביקרתי אצל אורתופד. האורתופד שלח אותי לבדיקת מיפוי עצמות, והיום אכן ביצעתי את הבדיקה. אומנם אינני מבינה דבר וחצי דבר ב"שפת" הרפואה, אך קראתי את הממצאים של הבדיקה, דבר שגרם לי לחששות רבים, שנובעים קרוב לוודאי מכך שאינני מבינה לחלוטין את הכתוב. (יש מקום לציין שביקשתי מהרופא שביצע את הבדיקה הסבר, אפילו כללי ביותר, לגבי הממצאים, אך הא סירב לתת לי). כך או כך, מהאדישות שהפגין הרופא הבנתי כי המצב אינו חמור, אך בכל זאת הייתי רוצה להבין קצת יותר. נקבע לי תור לאורתופד ביום רביעי, בתקווה שהוא יתן לי את הטיפול הנכון. אך בינתיים נותרתי במצב מסוים של חוסר אונים, שאני מקווה שתוכלו לעזור לי לפתור. אני כותבת כאן את הממצאים כפי שהם כתובים בתדפיס שניתן לי לאחר הבדיקה: "קרסוליים - הודגמה קליטה מוגברת ניכרת במלאולוס לטראלי בקרסול שמאל שיכולה לנבוע ממחלה, bone bruise עם אפשרות לשבר קטן במלאולוס הלטראלי. גפיים תחתונות - בנוסף, הודגמה קליטה מוגברת קלה בטיביה שמאלית במחצית דיסטאלית שיכולה להתאים לממצא חבלתי באיזור זה ע"פ אנמנזה. הדגשה ליניארית באספקט מדיאלי של הפרומים יותר מימין - thigh splint ." אודה לכם מאוד אם תוכלו להאיר את עיני בנוגע לממצאים, תודה מראש, שירלי

25/06/2004 | 11:07 | מאת:

לשירלי אנו כולנו סקרנים: מה אמר האורתופד ביום ד' בבדיקה לעניין המשמעות של המפוי? ד"ר גרינטל