כאבים בפרקי ירך. avn ?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

18/06/2004 | 15:34 | מאת: רן לב ארי

שלום רב, הנני בן 32. בתחושה הכללית בריא. משקל תקין 64 קג על 1.78 בשנה וחצי האחרונות סובל מכאבים בפרקי הירך בשני הצדדים. לאחר הליכה של כמה דקות הכאב מתחיל והוא מופיע בירך וגם במפשעה ולעתים מקרין לברכיים. לכן כבר שנה וחצי אני נמנע כמעט רוב הזמן מללכת ומכל פעילות ( ועובד בעבודה משרדית ). לפני שנה וחצי כשהכאב החל הלכתי לאורטופד בקופה שאמר שזה בורסיטיס של הטכנטור? משהו כזה. הפסקתי פעילות ל 3 חודשים וזה די עבר. אחר כך שוב חזרתי להליכה קלה של 5 דקות וזה שוב חזר ופסקתי וחוזר חלילה. בשבועות האחרונים החל לכאוב כאב עמום רוב הזמן גם מהליכה של דקה. לעתים הכאב נמשך יום יומיים אחר כך ברוב הזמן. יצויין שלפני שנתיים הייתי עושה הליכות של שעה ללא בעיה. לפני שנה ביצעתי מיפוי עצמות שיצא תקין. לגבי צילום רנטגן התיעצתי עם אורטופד נוסף שכתב: "בצ. אגן יש מעט דיספלזיה וכן tilt head deformity " ואמר לי שצריך להמנע מפעילות מאומצת מדי כי עלולה לגרום לשחיקת המפרקים. ומעבר לזה אמר לי שלא צריך לעשות כלום ולהפסיק עם בדיקות. בכל אופן כרגע אני נמנע מכל פעילות ואפילו הליכה קלה של 5 דקות יוצרת כאב באגן ובמפשעות.. התייעצתי קצרות עם מכר, רופא כללי, שאמר לי שזה עלול להיות AVN - שזה בעיה חריפה, וזאת היות והכאבים לא חלפו כבר שנה וחצי והוא המליץ לעשות שוב מיפוי. 1. אין לי חשק לבדיקות. האם AVN סביר למרות שאני לא מתפתל מכאבים אלא רק כאבים סבירים? ( אבל מנגד אני כבר שנה ממעט ללכת ). האם כדאי לעשות עוד בדיקות? 2. מה המשמעות והפירוש של מה שהאורטופד כתב על דיספלזיה ודיפורמיטי? האם זה קשור לAVN ויתכן שכבר לפני שנה ראו משהו? תודה רבה על עזרתך!

18/06/2004 | 19:03 | מאת: ליאור

dysplasia & tilt head deformity-ראש פרק הירך נמצא בתוך האצטבולום אך האצטבולום אינו עמוק והראש לא נכלל בתוך השקע וחלקו הגדול בולט . הסבר קצרצר- מפרק הירך בנוי בצורת מכתש ועלי ( ball & socket) ואצלך שולי המכתש אינם גדולים מספיק ( כנראה) ולכן העלי ( ראש עצם הירך) אינו במקומו. אני הייתי מנסה לבדוק אולי ( על אף גילך) האם זה מה שנקרא Perthe`s disease שמאוד מאפיין את הסמפטומים שתיארת.. AVN=Avascular Necrosis= חוסר אספקת דם לאזור ראש הפמור ולכן תמט באזור.. לא הייתי מסתמך על מה שכתבתי פה והייתי מבצע בדיקות.. ליאור

18/06/2004 | 21:35 | מאת: רן לב ארי

תודה ליאור על תשובתך רבת הידע. במידה וזה Perthe`s disease האם זה משהו שעלול לגרום לנכות? האם יש מה לעשות?

19/06/2004 | 19:22 | מאת:

לליאור אנא היה זהיר במסירת מידע. בריאות ורפואה הנן עניין רגיש מאד. חשוב לדייק וחשוב לא לגרום מפח נפש כתוצאה ממידע לא מדויק. מסכים אני עם השורה האחרונה במכתבך. רצוי שמר רן לב ארי ייבדק בכבוד רב ד"ר גרינטל

19/06/2004 | 19:20 | מאת:

לליאור שלום וברכה ידוע לך כי ראש עצם הירך בעלת צורה עגולה ובאגן יש מכתש כנגדו מסתובב ראש עצם הירך. כאשר המכתש רדוד אז קוראים לזה דיספלזיה כאשר יש צורה מסוימת מעט אובלית של הראש הדבר נקרא Tilt Head Deformity. אין שום קשר בין AVN ובין המושגים שהזכרתי. בשורה התחתונה ברור לי ממקרא מכתבך שאתה נבוך ולא בטוח במשמעות העניינים. כך שבעצם הנכון לעשות הנו לבדוק אותך ולעיין בצילומים ולענות על הספקות שבלבך. מבחינה זו קיים שרות בבילינסון דרך מוקד תורים 9376666 ונשמח לעזור לך. כמו כן בכל מחלקה אורתופדית ישנו שרות איכותי ומומחים ישמחו להסביר ולהראות את הדברים. בכבוד רב ד"ר גרינטל

19/06/2004 | 20:11 | מאת: רן לב ארי

תודה ד"ר גרינטל אני אעשה בדיקה לגבי ה AVN במידה ואין AVN האם יש להמנע מהליכה בגלל הדיספלזיה ו ה tilt head deformity ? האם צורות אלה גורמות לשחיקת המפרק?