מתיחה במפשעה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

16/08/2005 | 11:19 | מאת: דודון

שלום ד"ר. לפני כ4 חודשים מתחתי את המפשעה במהלך חימום לפני משחק כדורגל. אציין שהמתיחה נבעה מבעיטה סתמית בכדור כנראה עוד בטרם גופי התחמם כראוי. עברתי בדיקה אצל שני אורטופדים, עשיתי צילום של האגן ו-us של ירכיים ולא אובחן קרע כל שהוא. יש לציין שטרם פציעתי התאמנתי גם בחדר כושר וכמו כן פעמיים בשבוע עשיתי ספינינג. כעת כשאני חש כביכול יותר טוב (מדי פעם חש רגישות באיזור) שאלתי את הרופא על חזרתי לאימונים ולמשחק. הוא אמר לי לחזור בהדרגה ולשלול את אימוני הספינינג לגמרי. אני שואל מדוע מפני שהרופא נתן לי תשובה מעורפלת ולא ברורה ושאלתי השנייה היא כמה זמן לוקח החלמה של מתיחה במפשעה? אודה לך באם תענה לי.

17/08/2005 | 08:26 | מאת:

שלום וברכה מתיחה במפשעה יכולה להיות הביטוי של מספר בעיות ובעצם מהווה מין סימפטום שהרופא צריך לחשוב על גורמים שונים שמביאים לאותה הרגשה. החל מקרע או מתיחה של גיד, המשך בניוון במפרק סמוך, הרניה במפשעה, קרעים חלקיים של שרירים וכו'. לכל בעיה יש את הדרך להתמודד עמה במקרה שלך אין אנו יודעים מה מהאפשרויות רלוונטית ולכן כל תשובה שניתן תענה על בעיה אחת ולא על אחרת תקופת ההחלמה לפיכך יכולה להיות משבועות בודדים ועד חודשים רבים בהתאם לסוג הבעיה בברכה ד"ר גרינטל