פרקים ומפרקים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

25/05/2005 | 08:38 | מאת: ליאת

בוקר טוב! סבתי בת 80 החליפה בעבר שתי ברכיים. היום אחרי 12 שנה מהניתוח היא סובלת מכאבי טופת בברכיים שמקרינים לכל הרגלים והיא בקושי הולכת. בנוסף כאב דומה בידים. בעבר טופלה בוויוקס שעזר במידה מסוימת לכאבים אך מאז שהפסיקו והוויוקס הוסר מהמדפים שום תרופה שהיא מקבלת אינה משפיעה על הכאבים. נאמר לה שהיא צריכה שוב להחליף שתי ברכיים ושתי כתפיים וכמובן שהיא לא מוכנה לעבור יותר ניתוחים בעיקר שלפני שנה היא עברה ניתוח לב להחלפת מסתם. מה ניתן לעשות? זוהיא מחלת פרקים. האם יש תזונה מסוימת שיכולה לעזור? איך אפשר להגיע למחלקות הכאב בבתי החולים? היא הגיע למצב שגם זריקות קוטיזון לא עוזרות וכאב וגם לא תורמות ללב. האם יש טיפול אחר או תרופות אחרות מחו"ל שלא בסל בריאות? אודה על כל תשובה כי היא סובלת כאבי טופת וכבר לא רוצה לחיות יותר במצב הזה. היא גם עצמאית ומפחדת להיות נטל. בתודה מראש ליאת.

02/06/2005 | 13:25 | מאת:

לליאת שלום את מודאגת ואוהבת וזה מאד ברור. מצד שני את מציגה בנאמנות תמונה מאד קשה שגם כאשר ישנה האפשרות לבדוק את המטופל, לעבור על הצילומים וללמוד אותו היטב לא תמיד ישנן תשובות לעניין. לכן אתנצל ואומר שמאד קשה לתת תשובות אמינות בדרך זו. תודה ד"ר גרינטל