לד"ר ברנע היקר שלום :)

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

21/09/2005 | 10:53 | מאת: קובי

ד"ר ברנע היקר שלום רב. בהמשך לתשובתך הקודמת - בדיקת אלקטרוליטים בדם שבוצעה הינה תקינה. בקשר לבדיקה של ה-ACTH הבעיה שהכלב מקבל כרגע עדיין מינון נמוך של סטרואידים- מדרון 2 מ"ג אחת ליומיים והוטרינר שבדק אותי אמר שניתן יהיה לבצע בדיקה אפקטיבית רק חודש לאחר הפסקה מוחלטת של סטראידים ולפיכך כרגע זה לא רלוונטי אבל בכל מקרה הוא ציין שמבדיקות הדם שכבר בוצעו מאוד לא נראה לו שמדובר בקושינג כיוון שתפוקדי הכבד יצאו תקינים וכן שאר ערכים שיוצאים בד"כ חריגים במקרה של קושינג. ישנה עובדה חשובה שלא ציינתי בתשובתי הקודמת אולם כעת אני חושד שיתכן כי יש קשר לדבר. לפני כחודשיים פנינו לוטרינר שמתמחה ברפואה משלימה כדי לנסות לפתור את בעיות האלרגיה הכרוניות של הכלב. אותו וטרינר המליץ לנו על טיפול מיוחד של מתן ויטמין C בכמויות גדולות כשלטענתו הדבר מאוד יעיל בפתרון אלרגיות והוכח במחקרים רבים. הוא ציין שזהו טיפול ללא שום תופעות לוואי ובטיותי כיוון שעודפים של הויטמין מופרשים בשתן במידה והגוף אינו צורך אותן ולא נאגרים בגוף. בחודשיים האחרונים הכלב קיבל מינונים גבוהים מאוד של ויטמין C. הוא קיבל כל יום 1250 מ"ג פעם אחת בבוקר - זה יוצא מינון גבוה מאוד בהתחשב בזה שהוא שוקל 9 קילו - כ-140 מ"ג לק"ג משקל. הדבר אכן גרם להפחתה משמעותית ביותר בתסמיני האלרגיה אולם כפי שציינתי מכיוון שהופיעו הסימפטומים של עייפות, אדישות, קוצר הנשימה, ריור מוגבר, תאבון מוגבר, רעידות בחלק מהרגליים. מכל מקום אני הפסקתי בטיפול זה לפני כשבוע. פנינו לבית דגן ושם ביצענו בדיקות רבות, בינהם ספירת דם, פאנל ביוכימי, בדיקת שתן, צילום חזה, בדיקת אקו-דופלר.נשללה בעיה קרדיולוגית או זיהומית בסבירות גבוהה הממצאים היחידים שהיו חריגים הינם שתן בסיסי לא מוסבר PH-8.0 וחלבון בדם 7.78 . האם מכלול הסימנים שפירטתי אופייני להיפרויטמינוזיס כתוצאה מעודף ויטמין C ? האם ישנו טיפול במקרה כזה או שה עניין של זמן עד שלוקח לגוף להתאזן?

22/09/2005 | 00:52 | מאת: ד"ר איתן ברנע

קשה לי להאמין שמדובר בהיפרויטמינוזיס עדיין אני חושב שכדאי להמתין שהגוף יתנקה ולבצע בדיקה של ACTH stimulation

מנהל פורום תזונת בעלי חיים