תעוקת חזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

29/09/2003 | 17:49 | מאת: אורית כהן

אבי בן 70 אושפז לאחרונה מספר פעמים בשל כאבים בחזה. בצינטור שנעשה אובחן שיש מספר סתימות ותפקוד הלב הוא 37%. כמו כן נאמר לנו כי אין אפשרות לפתוח את הסתימות בבלון וכן אין אפשרות לניתוח מעקפים בשל המיקום. מטופל כרגע בטיפול שמרני של מונוניט 80 מ"ג, אוקסר וקרטייה אך למרות הטיפול עדיין יש בערך אחת ליום כאב מתיש בחזה שבלקיחת קורדיל מתחת ללשון נעלם. שאלתי היא מה דינם של אלה אשר לא יכולים ללכת לניתוח מעקפים? האם אין תרופה שמקלה את הכאב הנורא הזה? האם למונוניט ושות' יש אפקט מצטבר ועלינו להמתין קמעא עד אשר הגוף יתרגל ויושפע? אגב הכאבים מגיעים בדר"כ אחרי ארוחות ובאמצע הלילה ללא קשר למאמץ

28/10/2003 | 08:18 | מאת:

בכדי לוודא שטיפול תרופתי הוא האופציה הטיפולית היחידה , אני ממליץ להתייעץ לשם חוות דעת שניה (second opinion) עם קרדיולוג מומחה לקרדיולוגיה התערבותית (צינתור).