המשך לדופק מהיר מאוד

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

20/09/2008 | 20:32 | מאת: עדי ו

בס"ד לפרופ' פוקס שלום רב תודה רבה על תשובך המרגיעה והמהירה המון תודה אני כתבתי את ההמשך של ההודה שעניתה לי עליה ולא קבלתי עליה תשובה כבר ציינצי שאני חרדתית ואמרתלי שההולטר תקין אבל ההמשך של השאלה לא נענת היא שכחתי לציין שהדופק הזה קורה לי כאשר אני מתקופפת ועולה במהירות או שאני מרימה משהו מהריצפה ומתרוממת במהירות אז יש לי את הדופק 130 לפעמים גם 140 ושאני נרגעת או יושבת אז זה יורד במהירות לדופק תקין אני שבוע אחרי הולטר של 48 שעות שלא נמצא דבר מה עלי לעשות ??? האם זה דופק מסוכן האמת שאני לא תמיד מרגישה שהוא מהיר עד שאני מודדת כמה מדידות ועושה כמה התקופפויות בכוונה כדי לראות עד לאין הדופק עולה והוא מגיעה למ140 והיום הוא עלה גם ל150 שרקדתי עם בי תי הקטנה י זה ממש מפחי אותי ... היום הלכתי לרופאת המשפחה היא מדדה לי דופק היא אמרה שהוא 100 ולא צריך תרופה ואין לי מה לדאוג כי אם חלילה היה משהו אז לא רק שאני מתקופפת אם היה משהו הוא היה כל הזמן גם בשכיבה וגם בישיבה האם זה נכון ??? האם זה יכול להיות בעיה לבבית או תם חרדה שיכולה להקפיץ את הדופק ל140 ?.?..? יש לציין שאני מסדירה את הנשימה הוא ישר יורד ל100 האם זה גם יכול להיות מחוסר פעילות גופנית ? אם לא ציינתי אז יש לי התקן תוך רחמי הורמונלי ואני מעשנת .ומנסה להפסיק יאת העישון בקבוצת תמיכה. השאלה שלי היא האם זה יכול לגרום לדום לב או לפרפור או זה הפרעת קצב שהדופק מגיעה ל 150 האומנם בריקוד קצר אבל הוא מגיע ל150 אני ממש מפוחדת כמו שציינתי הרואה שלי אמרה שאם זה היה משהו לבבי הדופק לא היה נרגע גם בשכיבה ובישיבה הוא היה אמור להיות גבוהה ובגלל שזה נרגע שאני יושבת אז זה תקין האם זה נכון ??? תודה מראש וסליחה תודה לך על עזרתך

02/10/2008 | 15:05 | מאת: עדי ו

בס"ד האם כל התסמינים שציינתי בכל ההתכתביות שלי האם זה יכול להיות אי ספיקת לב או דלקת בשריר הלב ..??? אני מציינת שעשיתי לפני כשנה וחצי אקו לב והכל תקין ולפני כ3 שבועוצ הולטר שגם הכל תקין האם זה יכול להוית אי ספיקה או דלקת בלב??? תודה וסליחה

03/10/2008 | 22:11 | מאת:

להערכתי אין כל בעיית דופק לבבי, כפי שהראתה בדיקת ההולטר. מציע פשוט לא למדוד את הדופק ובטח לא לבצע פעולות יזומות כדי לבדוק האם הןא עולה. מליץ מאוד להתרכז בטיפול בחששות שלך. תודה