מסתם אורטלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

05/08/2008 | 19:24 | מאת: אמיר

שלום שמי אמיר אני בן 30 , אני סובל מהיצרות במסתם האורטלי מלידה , כל שנה מגיל 11 אני מבצע בדיקות אקו למעקב. מצב בריאותי טוב מאוד, אין לי קוצר ולא עייפות כרולונית. רציתי לקבל ברשותך את חוות דעתך על הממצאים האחרונים של בדיקת אקו שביצעתי לפני מספר ימים התוצאות הן: אוושה סיסטולית רכה בבסיס הלב דרגה 2/6 מסתם האורטלי דו צניפי אסימטרי עם היצרות ואי ספיקה בינונית חדר שמאל מורחב DD-5.0 DS-3.6 SF-34% הודגם מפל 25 ממ"כ ע"פ מסתם האורטלי. דפנות 9 מ"מ האורטה העולה 3.3 מ"מ נשלחתי לבצע בדיקות אקו במאמץ לבדיקת תפקוד חדר שמאל . עדיין לא ביצעתי את הבדיקה. הרופא אמר שלפי הבדיקה במאמץ הוא יחליט אם להמליץ על החלפת מסתם . שאלתי האם על פי הממצאים יש צורך בהחלפת מסתם או שאפשר לתקנו . אשמח לקבל את הערכתך המלומדת תודה , אמיר

03/09/2008 | 22:18 | מאת:

ממצאי בדיקת האקו שלך הם כאילו שבשלב זה אין צורך בניתוח ביחוד לאור העובדה שאתה חש בטוב. להערכתי ממצאי האקו במאמץ אינם צריכים להשפיע ובשלב זה הייתי ממשיך במעקב רגיל. חשוב גם לראות האם יש החמרה מואצת בהשוואה לאקו קודם על מנת להחליט האם ישצורך במעקב תכוף יותר תודה