פרפור פרוזדורים - טמבוקור - נורמיטן

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

03/07/2008 | 08:09 | מאת: רונן

בעקבות פרפור פרוזדורים עברתי לפני כחמישה חודשים היפוך חשמלי. קבלתי שתי מכות חשמל,ואז בהפסקה קבלתי 150 מ"ג טמבוקור ואז עוד 2 מכות עד שנכנסתי לסינוס. אני מספר זאת כדי להדגיש את הקושי שהיה בביצוע ההיפוך עד להצלחה. מאז מקבל טמבוקור 200 מ"ג ביום ולאחר חודשיים עם 3 פרפורים לחודש נמצא עכשיו מעל 3 חודשים בסינוס ללא פרפור. בנוסף אני מקבל נורמיטן 12.5 מ"ג לשם הורדת הדופק . הדופק הרגיל שלי בעבר היה בערך 60 לדקה. הנורמיטן מוריד ל50 50 פלוס (עד 55 ולאחר ארוחות או פעילות במיוחד בערב מגיע ל -60 כמובן במנוחה). מכיון שמה ששומר על הסינוס זה הטמבוקור, לא ברור לי אם יש צורך בנורמיטן (אין לי בעית לחץ דם). אומנם אני מרגיש עם זה טוב וללא תופעות לואי אך האם לדעתך זה מיותר, או בגלל הקושי שהיה בהכנסה לסינוס בהיפוך, מצביע על כך שכדאי להוריד הדופק, למרות שהרגיל הוא די נמןך (60) וזאת כדי להרחיק סכנת כניסה לפרפור? אודה לך מאוד על תשובה

15/07/2008 | 00:11 | מאת:

אתה צודק והשילוב הטיפולי אינו מחוייב ולכן כדאי להתייעץ עם הקרדיולוג שהחל את הטיפול

27/12/2008 | 21:07 | מאת: ברנדה

שלום רב, רציתי להתייעץ איתך. מדובר בבחור בן 22 בריא ובעל כושר גופני מצויין, עוסק בפעילות גופנית מתמשכת חייל ביחידה קרבית. לא ידוע על מחלות. באופן פתאומי כשעה לאחר סיום אימון גופני ריצה וכפיפות בטן ותרגילי כושר נוספים, וארוחה טובה, החל לחוש בפעימות לב חזקות ולא סדירות. הבחור פנה למיון ובא.ק.ג נאמר שיש פרפור פרוזדורים דופק היה 88 , לא היו סימנים נוספים כמו ל.ד בחילות וכד'. ניתן לבחור טמבוקור IV 150מ"ג וחזר לקצב סינוס. בוצע אקו לב- תקין. האם ידוע מה יכול לגרום לבחור צעיר בריא ובעל כושר לתופעה הזאת? האם מצריך טיפול? מה עליו לעשות עכשו? תודה מראש