פרפור פרוזדורים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

03/06/2008 | 08:38 | מאת: רונן

שלום פרופ' פוקס בהמשך לדברי בעבר בנושא, קשור להורדת מינון טמבוקור , ותשובתך שלא להוריד, אך התיחסת לעוד שני נושאים (לא ציפיתי לתשובה),והכל בשתי שורות.שמתי לב שתשובותיך "טלגרמיות, אך מקצועיות ויעילות להפליא.מקוה שתתיחס לדברי הבאים שאינם ממש שאלה: לאחר היפוך חשמלי מוצלח (בעקבות פרפור פרוזדורים) התחלתי לקבל טמבוקור 200 מ"ג ביום : 100 בבוקר ו100 בערב. בחודשיים הראשונים 3 פרפורים לחודש שנמשכו בין יום ליומיים וחזרה ספונטנית לסינוס.מניתוח ששת הנתונים (אני מהנדס במקצועי ועובד במו"פ)הסתבר שכולם קרו בשעות הערב , בדר"כ המאוחרות ואף פעם לא בשעות היום. כמו כן מהפרפורים וממצבים בהם לא קבלתי פרפור (כמו בשבת כשקם מאוחר והכדור נלקח בערך בשעה 11 בבוקר). הגעתי למסקנה שכדור הבוקר פגה השפעתו קרוב ל -12 שעות מלקיחתו ואילו כדור הערב משפיע לפחות 15 שעות מלקיחתו. את כדור הערב המשחתי באותה שעה כקודם (9 בערב) , אך כדור הבוקר דחיתי לשעה 10 עד 11 בבוקר. הפרפוריפ פסקו וכבר למעלה מחודשיים ללא אף פרפור. מסקנתי שלגבי פרפור פרוזדורים גם של אנשים אחרים (לפחות עם לב בריא שזה המקרה שלי ואולי לא רק)המקבלים תרופה לשימור הסינוס, יש מקום לבקש מהם לבצע רישום להתחלה וסוף פרפור (במידה וזה קורה). במידה וזה קורה בשעות פחות או יותר קבועות של היום , ניתן ע"י הסטה של מועד לקיחת אחד הכדורים להוריד את כמות הפרפורים או למנוע אותם. אני חושב שזה שוה בדיקה שלך, ומתוך הערכתי הרבה למקצועיות שלך (מתוך תשובותיך לשואלים)אני חושב שזה שווה עבודת מחקר עם הפציינטים שלך , דבר שעשוי לעזור לכמות מסויימת מהם וגם לאחרים כמובן, במודל של הצלחה. אני מודה לך על הסיוע שאתה מגיש לשואלים המודאגים ומקווה שתתיחס לדברי.

03/06/2008 | 12:21 | מאת: רונן

ברצוני להוסיף : אינני מצפה לתשובה ,אלא אם כן נראה לך כל העניין כמופרך, ( לא נראה לי שיראה לך כמופרך)

09/06/2008 | 18:53 | מאת:

תודה על שיתוף הפורום בתצפית האישית שלך. היכולת להתאים טיפול ספציפי לכל מטופל היא מטרה עיקרית בטיפול. התאמת מועד תרופות יכול להעשות רק כאשר יש תבנית קבועה ומזוהה של סמפטומים. חלק מהמטופלים עם פרפור פרוזדורים למשל אינם חשים את הפרפור ןביצוע הולטר לעיתים קרובות לזהוי תבנית מבויימת אינו ישים. תודה

11/06/2008 | 12:52 | מאת: רונן

שלום רב פרופ' פוקס, נראה לי שהבנתי את הבעיה והיא שכרופא נדרש תעוד אובייקטיבי כמו הולטר וביצוע תכוף לא ישים. במקרה שלי לא בצעתי שום הולטר. כשיש פרפור בין יום ליומיים, אין בעיה לעשות א.ק.ג. לגבי ניתוח הנתונים שלי היו אומנם 6 פרפורים, אך בשני הראשונים לא שמתי לב, ולאחר מכן שמתי לב שכשזה קורה בהתחלה הגוף מתחמם (כנראה בגלל עליית הדופק) והייתה לי הרגשה של חוסר שקט. בדיקת דופק ידנית למספר שניות הבהירה לי שיש פרפור פרוזדורים (דופק לא סדיר) ואימתתי את זה ע"י בדיקת דופק במכשיר בדיקה עם רמת דיוק של א.ק.ג. (עלה לי 300 שקל בלבד). בארועים לגמרי אחרונים גם לא בצעתי א.ק.ג. .הנחתי ששני הארועים הראשונים קרו במתכונת האחרים (בשעות הערב) . עובדה שללא הולטר הספיק לי הרישום של עצמי והפסקתי הפרפורים. יתכן שזה מקרה חד פעמי, וכרופא אתה לא יכול לדרוש או להתיחס לרישום עצמי כמו במקרה שלי. מצטער, אבל היתה לי כוונה טובה לעזור לאחרים (לצערי זה לא ניתן). שוב תודה לך