דופק גבוה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

21/05/2008 | 08:32 | מאת: דני

שלום, אני בן 48, עובד מחשבים. עד לפני מספר שנים היה לי דופק די נמוך של 60-70 באופן קבוע. בתקופה אחרונה הדופק שלי עלה פתאום, בדרך כלל לרמות של 84 עד 98. לחץ דם שלי בסדר (125-75). בנוסף יש לי לפעמים חולשה וקושי לבצע מאמץ בעיקר מבחינת נשימה - לפעמים קשה לי קצת לנשום וגם התחלתי לנחור בשינה בשנה אחרונה. יש גם לציין שאף שלי נסתם חלקית לעיתים קרובות. יש לי גם משקל די גבוה (101 ק"ג, גובה 183) יש לציין שבשנתיים אחרונות אני סובל מבעיה בעמוד שדרה צווארי וקושי להניע צוואר ועברתי טיפולי פיזיותרפיה,תרגילים ועוד. אינני מרגיש לחץ באזור הלב. שמתי לב לדבר נוסף - כשאני שותה מעט אלכוהול בערב - יש לי שיפור (ירידה) בדופק למחרת. מה לדעתך יכולה להיות הסיבה? אך האם יכול להיות בכל זאת שיש ביעה מסויימת עם לב? תודה

27/05/2008 | 07:55 | מאת: רונן

אינני רופא, אך עברתי דבר דומה לשלך. היה לי בעבר דופק בערך 60 ואפילו פחות. בשלב מסויים הרגשתי שהדופק עלה לבערך 80. כשזה נמשך במשך כשבוע הלכתי לרופא משפחה שלא התיחס לכך בטענה שדופק 80 זה בנורמה. לאחר שבועיים נוספים שוב נגשתי לרופא והתעקשתי לבצע א.ק.ג. מכיוון שטענתי שמשהו השתבש . הא.ק.ג. הראה על פרפור פרוזדורים ומיד קבלתי קומדין לדלול דם כי יש חשש לקרישים . בדיקות אקו לב ומיפוי לב הראו שהלב בריא לחלוטין. הבעיה של פרפור פרוזדורים קורה בגלל שיבוש חשמלי בלב ויציאה ממה שנקרא סינוס. בסופו של דבר בצעו לי היפוך חשמלי והלב חזר לסינוס עם דופק נמוך. מקבל עכשיו כדורים לשמירה על הסינוס.לכן גם אם יאמר לך שדופק 80 , 90 בנורמה, אתה חייב לעבור א.ק.ג. אחרת אתה מסתכן מאוד בארוע מוחי או דבר גרוע אחר. אל תדאג כי גם מפרפור פרוזדורים (אם זה מה שיש לך) , לא מתים וכשמטופלים אין שום בעיה, ובהצלחה

28/05/2008 | 22:22 | מאת:

העליה בדופק יכולה להעיד על חרחדה בכושר הגופני בשילוב עם עליה במשקל. יש לבדוק שאין חוסר דם (אנמיה). לגבי הנחירות והרגשת אף סתום - כדאי לגשת לרופא אא"ג. חלק מהסמפטומים יכול להשתפר עם ירידה במשקל. לגבי הלב - ממליץ לבצע בדיקת מאמץ