דופק מהיר וארגומטריה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

12/05/2008 | 17:58 | מאת: משה

שלום רב, הנני בן 48. מאז גיל 32 סובל מהתקפי פאניקה וכיום אני מיוצב בעזרת באפקסור 225 מ"ג ביום וקלונקס 1 מ"ג ליום. בזמן שהייתי בגיל 27 הבחנתי שהדופק שלי מהיר במנוחה. בדיקות הולטר ואקו דופלר בעקבות התקפי הפאניקה יצאו תקינות למעט טכיקרדיה. תלונות חוזרות ונשנות לרופא המשפחה ובבדיקות דם מקיפות לא הצלחנו לגלות את הסיבה. רוב חיי הייתי רזה עד בינוני אך בשנים האחרונות עליתי במשקל באופן מוגזם ועתה אני שוקל 106 ק"ג (184 ס"מ). לצורך חזרה לפעילות ספורטיבית ביצעתי ארגומטריה לפי פרוטוקול על שם ברוס: הדופק המצופה לגיל - 155 לדקה. הבדיקה נמשכה 5:03 דקות. המבחן הסתיים בשלב 2 במהירות. הופסק עקב השגת דופק מקסימלי. קצב לב מנוחה 110. בשיא המאמץ 173. לחץ דם במנוחה 140/90. בשיא המאמץ 160/90. במנוחה: האקג הראה סינוס טכיקרדיה. בשיא המאמץ: סגמנט ST: צניחות ST הוריזונטליות. ירידות ST של: 0.5 מ"מ. בחיבורים: L2 L3 avf V4-V6. האקג הראה: קצב סינוס. זמן התאוששות: 6 דקות. הכושר הגופני: ירוד. סיכום ממצאי הבדיקה: תגובה נורמוטנסיבית למאמץ. סבירות נמוכה לנוכחות איסכמיה במאמץ. לא ניצפו הפרעות קצב בזמן מאמץ. METS 7.0. שאלות: 1. מה יכולות להיות ההשפעות של טכיקרדיה במשך זמן רב, האם זה מסוכן והאם כדי לטפל בזה בעזרת תרופות ללא מציאת הגורם? 2. האם ירידות ST 0.5 מ"מ משמעותיות? 3. מה פרוש המונח: תגובה נורמוטנסיבית למאמץ. 4. מה מצייין הערך METS 7.0 5. האם יש צורך בתכנית מיוחדת ומעקב רפואי תוך כדי אימון ספורטיבי או ניתן לחזור להליכות ואימוני כוח באופן מדוד באופן עצמאי? 6. גם בעבר לפני 10 שנים בזמן שהייתי בכושר (התאמנתי 3 פעמים בשבוע) הדופק היה מטפס לערך הרצוי בצורה יחסית מהירה והזעה הייתה מרובה. האם קיימות לכך סיבות פטולוגיות? מקווה שלא התייאשת מהשאלה המפורטת. תודה וכל טוב משה

18/05/2008 | 23:18 | מאת:

. מה יכולות להיות ההשפעות של טכיקרדיה במשך זמן רב, האם זה מסוכן והאם כדי לטפל בזה בעזרת תרופות ללא מציאת הגורם? כדאי לבדוק בהולטר מה הדופק שלך במהלך יום רגיל וכן לבצע אקו לב להערכת תפקוד ובהתאם לתוצאות לבצע הערכה. 2. האם ירידות ST 0.5 מ"מ משמעותיות? לא 3. מה פרוש המונח: תגובה נורמוטנסיבית למאמץ. שנוי תקין בלחץ הדם 4. מה מצייין הערך METS 7.0 MET מבטא יחידת עומס עבודה. 7 מטס מצביעים על כושר גופני נמוך 5. האם יש צורך בתכנית מיוחדת ומעקב רפואי תוך כדי אימון ספורטיבי או ניתן לחזור להליכות ואימוני כוח באופן מדוד באופן עצמאי? כדאי לקבל הדרכה, אין צורך בהשגחה רפואית 6. גם בעבר לפני 10 שנים בזמן שהייתי בכושר (התאמנתי 3 פעמים בשבוע) הדופק היה מטפס לערך הרצוי בצורה יחסית מהירה והזעה הייתה מרובה. האם קיימות לכך סיבות פטולוגיות? כושר גופני נמוך תודה