לחץ דם גבוה ?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

04/05/2008 | 13:16 | מאת: אוריאל

בן 62 , ניתוח מעקפים לפני שנתיים ( עקב חסימה בעורק משני קטן אחד) לוקח ליפיטור 20 מ"ג ובייבי אספירין, כולסטרול בסדר, 140 , בריא ,הולך כל יום שעה הליכה מהירה. שאלתי היא לגבי לחץ דם : כשאני מודד ל"ד אם בבית ואם במרפאה קריאה ראשונה : .145/85 , ממתין 2-3 דקות, קריאה שניה :135/80 , ממתין 2-3 דקות קריאה שלישית : 125/75 שאלתי היא האם הל"ד שלי גבוה והאם עלי לקחת תרופה להורידו. תודה

06/05/2008 | 17:44 | מאת: אוריאל

אם רק הבדיקה האחרונה היא הקובעת , איך אפשר להסביר את זה . עד היום אף רופא לא הסביר לי את זה.

10/05/2008 | 20:48 | מאת:

לא. יש להתייחס רק לבידקה השלישית שמבטאת את ל"ד האמיתי שלך תודה

23/06/2008 | 09:32 | מאת: יהודית שובל

שלום! אמי בת 84 קרדיאלית עם אבן בכיס המרה, אוסטופריוזיס גבוה, ובעיה חדשה מעין צניחת רחם הבעיה העיקרית שממנה היא סובלת הוא לחץ דם גבוה. היא מקבלת כדורים המווסטים את לחץ הדם וכרגע יש לה לחץ דם גבוה על מה זה מעיד? האם לחץ דם גבוה עלול לגרום שוב להתקף לב? או לשבץ מוחי? היא מתלוננת בעיקר על סחרחורות ועל תחושה של חום בערתי ברגל ימין וכאבים בגב התחתון. לפני שבועיים היא הייתה במיון מכיוון שהיא דיממה מאוד מאוד וגם כרגע היא מדממת למעשה דם שהוא שחור ונראה כאילו לקראת סיום של משהו ערכו לה בדיקת ביופסיה. האם דימום מהרחם יכול להעיד על דלילות הדם עקב כדורי המדללים? איך אפשר לדעת האם הדם השחור הוא כרישי דם? והאם זה יכול להיות קשור ללב?