שאלה מטרידה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

30/04/2008 | 09:10 | מאת: עדי ו

בס"ד לפרופ' שמואל פוקס שלום רב אני בת 27 כ 5 חודשים אחרי לידה סובלת מחרדות לגבי מד לחץ הדם וקרדיופוביה .ללא טיפול מתחילת ההריון . עשיתי לפני כ8 חודשים הולטר אקו לב וא.ק.ג לא הכל תקין בררוך השם אבל פעם אחת במהלך ההריון לא הרגשתי טוב הלכתי למוקד לילה נעשה לי א.ק.ג ונמצא PR קצר ופילפיטציות ... אמרו לי שאם זה לא הופיעה בא.ק.ג הקודמים והיו המון זה לא יכול להופיע עכשיו למעט הפילפיטציות שאמרו לי שעובר לאחר הלידה יש לציין שעשו לי א.ק.ג במיון וכל היה תקין. שאלתי היא כזו אני שמתי לאחר הלידה התקן תוך רחמי הורמונלי בשם"מירנה" בתופאות הלוואי כתוב אוטם שריר הבלב ושבץ מוחי ... האם יכול ההתקן תוך רחמי לגרום לבעיה לבבית ??? מה ידוע על ההתקן הזה ועל גורמים לבעיות לב??? אני מעשנת כ 20 סגריות ביום ואני ממש לחוצה ובהיסטריה גמורה בתודנ מראש וסלחיה על אורך השאלה .. עדי

10/05/2008 | 20:38 | מאת:

המירנה מכילה הורמונים ולכן מוזכרת אפשרות של ארוע מוחי או לבבי כאשר הגורם הוא קריש דם. סיבול כזה הוא נדיר ביותר. הסיכון בכלל לארוע של קריש דם בצעירות קשור בעיקר לשילוב של טיפול הורמונלי ועישון. הדרך הטובה ביותר לשמור על בריאותך הוא להפסיק לעשן לגבי הדופק הלא סדיר בהריון - ממליץ לבצע הולטר לב תודה