משמעות- בדיקות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

05/02/2008 | 21:14 | מאת: עליזה

בגלל תחושה מוזרה של הפרעת קצב ו - דופק מהיר המלווה בקושי נשימתי ערכו לי מ ס בדיקות. אשמח אם תוכל להסביר לי את הממצאים ולדעת מה משמעותם: אקג- מלפני חודש קצב- סינוס טכיקרדיה - פעימות לדקה- 117, MILD ST DEPRESSION IN LATERAL LEADS, MAY BE TACHYCARDIA INDUCED BUT MAY BE ALSO SIGN OF HYPERTENSIVE HEART אקו דופלק מלפני חודש: על הכל כתוב תקין-וללא עדות לנוזל פריקרדיאלי. אבל בדופלר: אי ספיקה מיטרלית מינימלית. הולטר 24 שעות: מלפני חודש קצב בסיסי- קצב סינוס, מהירות מינימלית- 68, מהירות מקסימלית 168, מהירות ממוצעת 88, הפרעות קצב חדריות VPCS ניצפו 3 במשך הבדיקה. ממוקד אחד הפרעות קצב חדריות APCS - נצפה APC בודד. ו- 2 זוגות זוגות APCS, הפרעות הולכה לא ניצפושינויים משמעותיים בקטע ST הערות סיכום- בשעת העירנות נצפו קטעי סינוס טכיקרדיה במהירות של עד 168 פעימות לדקה שנמשכו עד 30 דקות ארגומטריה: מלפני חודש אקג במנוחה מראה קצב סינוס ICRBBB , אקג במאמץ מראה סינוס טכקרדיה VPBS בודדים, נצפו צניחות קטע ST הוריזונטליות של 1 מ"מ בחיבורים V6-V4 בהתאוששות- תקינה. לסיכום ממצאי הבדיקה מצביעים על: כושר גופני ירוד, תגובה נורמוטנסיבית למאמץ. תוצאות הבדיקה אינן חד משמעיות, לא ניצפו הפרעות קצב משמעותיות בזמן המאמץ. בדיקת אקו במאמץ שנערכה אתמול : המבחן בוצע על גבי מסלול נע על פי פרוטוקול ברוס. הגיע עד שלב 2, כעבור 5:44 דק', METS 7 במנוחהדופק היה 95 ולחץ דם - 80/120 מ"מ כספית , בשיא המאמץ היה 172 ולחץ דם 80/140 מ"מ כספית תגובה קלינית למאמץ: לא ניצפו כאבים בחזה. הופסק עקב עייפות שינויים באקג: סינוס שינויים בלתי ספציפיים באק"ג אקו במנוחה: גודלו של חדר שמאל תקין (22/40 מ"מ). עובי דפנותיו תקין (PW IVS 8 מ"מ) תפקודו הסיסטולי גלובאלי ואזורי תקין. חדר ימין תקין בגודלו ותפקודו הגלובאלי. שני הפרוזדורים בגודל תקין LA 33 מ"מ. שורש האאורטה בקוטר תקין 26 מ"מ. מבנה ופתיחת המסתמים תקינים. זרימות תקינות דרך המסתמים. אקו מייד לאחר המאמץ: התכווצותו של חדר שמאל מוגברת גלובאלית ואזורית ?HYPERCONTRACTION? ) לסיכום: ללא עדות אקוקארדיוגרפית לאיסכמיה פעילה מיד לאחר המאמץ. מעניין אותי במיוחד מהי האי הספיקה המיטראלית עליה מדובר- ומהי ההתכווצות המוגברת? האם יש לכך משמעות בריאותית כלשהי? סכנה כלשהי? רופאת המשפחה עדיין לא הפנתה אותי לקרדיולוג אלא נתנה לי טיפול בדראלין ואקמול. אשמח מאד לקבל את חוות דעתך. תודה מראש, עליזה

09/02/2008 | 20:23 | מאת:

אי הספיקה המיטראלית היא ממצא שכיח חסר כל חשיבות. הבדיקות סה"כ תקינות. ממליץ להתחיל בפעילות לשיפור הכושר הגופני. תודה