MVP

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

29/01/2008 | 18:54 | מאת: כרמית

ראשית תודה על ההסבר המספק מהודעתי הקודמת. תזכורת קצרה: ב-3 שנים האחרונות אני סובלת מהתקפים של דפיקות לב מואצות המלוות בסחרחורות, "שחור בעיניים" וסוף ההתקף בכאבים בלסת התחתונה. כל התקף נמשך כמה שניות (עד חצי דקה לערך) וייתכנו מספר התקפים בזה אחר זה. כמו כן ייתכנו ימים ללא כל התקף. בנוסף אני נוטלת אלטרוקסין במינון מינימאלי (50). הולטר הצביע על TACHYCARDIA ופרפור פרוזדורים. היום ביצעתי אקו לב ולהלן תוצאותיו: אוושה סיסטולית 1/6 כפוף עלה מיטרלי אי ספיקה מיטרלית קלה אי ספיקה טריקוספידלית קלה כתוצאה מבדיקה זו הופניתי ל-loop recorder. אני מתכננת להיכנס להריון (ראשון). האם קיימת בעייתיות לנוכח התוצאות? האם עליי לפנות לרופא בתחום מסויים לוודא הריון תקין (לפני ובמהלך ההריון)? האם עליי ליטול אנטיביוטיקה לפני שיננית, טיפולי שיניים וכו'? אני משתדלת להימנע מאנטיביוטיקה - האם אצטרך לקחת כעת אנטיביוטיקה גם במקרה של צינון ושאר מחלות חורף שכיחות? תודה רבה מראש! כל הכבוד על הפורום והתשובות המועילות!

09/02/2008 | 19:29 | מאת:

1. יש לעיתים בהריון החמרה של הפרעות קצב עליתיות. חשוב להתייעץ עם קרדיולוג לגבי טיפול תרופתי אפשרי כי במסגרת ההריון מס התרופות שאפשר לתת קטן 2. אין צורך בטיפול אנטיביוטי מונע (אלא עם היה לך זיהום במסתמי הלב בעבר) 3. כדאי לוודא שאת מאוזנת מבחינת בלוטת התריס תודה