שאלות חשובות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

26/01/2008 | 20:59 | מאת: אבי דחוף

שלום שמי אבי ואני בן 49 אניני חולה לב אך במשפחתי יש סיפור משפחתי של בעיות לב סובל מסוכרת סוג 2 לאחרונה הופיעו אצלי לחצים בחזה לסרוגין מלווים בזעה מוגברת בראש הופעתי אצל רופא קרדיולוג והוא נתן לי לעשות בדיקות אקו לב דופלר ממצאי הבדיקה שמופעים הם:.lv normalsize AND function normal valves normal flows aorticroot:2:7 la:3.5 lvedd;4.4 lvedd:2.8 ivs:0.8 pw:0.8 mitralflow e:110 a:78 ar grade:trivial aortic flow peak velocity111 park gradient4.9 ar graded /trgraded ובדיקת ארגוטריה הרופא קרדיאלוג המליץ לי מספר המלצות ולהן : לשימור על כולסטרול מתחת ל70 מאחוז שאלותי החשובות הם: כיצד עלי לשמור על רמת כולסטרול ? איזה מזון לאוכל ?ואיזה לא? ומה נוסף לכך יכול לעזור לי לשמור ?האם פעילות גופנית תעזור? ומה עוד? 2.והמלצה נוספת שהמליץ לי הרופא לעבור צינתור כללי מה זה צינתור כלילי ?? מה נעשה בצינתור ? האם הניתוח אנינו מסוכן או מסכן חיי אדם ?? יש לזה תופעות לוואי?.האם זה ניתוח שחייב לבצע אותו בדחיפות.? נאמר לי מהרופא שנסתם לי עורק עי"י הלב הסבר לי בבקשה על כול ההשכלות של הכול בפרטי פרטים בבקשה. בנסוף הרופא המליץ לי tnormiten25mgx1 tmicropirin100mg .כיום אני צורך כדורים מטופרמין,נורמיטן,טבעפירין ,סימבסטאטין,פלבקיס. שאלתי יש לי טרשת ערוקים כמעט מלאה רק עורק אחד שוחרר השנים הנוספים אי אפשר לשחרר עי"י צינטור או ניתוח מעקפים כי התרשת קשה בעורק אחד בשני יש בחלקו עציריות ובחלקו לא וזה יכול להוות סכנה שאלתי העקרית למעשה האם עי"י טיפול בכדורים הללו או בתונה לנכונה אוכל לפתוח את העורק שסתום חלקית או שמע שלא ??? מהי הדרך הנכונה והבטוחה שאוכל להגן על הלב מלבד תזונה וכדורים כדי שלא יפגע לי הלב?????????

29/01/2008 | 16:55 | מאת:

אבי שלום, מפנייתך עולה שיש לך שאלות רבות שמטרידות אותך. על מנת שתוכל לקבל תשובות מדוייקות למצבך, אני ממליץ שתפנה ליעוץ מסודר לקרדיולוג לגבי הנורמיטן והאספירין - הם כדורים שיש לקחת כאשר יש חסימות בעורקי הלב לצורך הגנה ומניעה תודה