קומדין לעומת אספירין - חוות דעת נוספת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

05/01/2008 | 22:37 | מאת: עמוס

קומדין לעומת אספירין - חוות דעת נוספת מחבר: עמוס (לשליחת דואר אלקטרוני) תאריך: 5.1.2008 שעה: 00:15 shalom Prof. Fuchs אני בן 73 רקע: 3 אירועי פרפור - 14.3.00 אשפוז, הסתדר מאליו. 20.5.05, אשפוז, מעורבות תרופות 23.12.07 חדר מיון, היפוך חשמלי, שחרור מידי אספירין - 100 מ"ג ליום משנת 2000 לפחות, עד מאי 05. קומדין - ממאי 05 3 חדשים אספירין - 100 מ"ג ליום מספט 05 עד היום לאור האירוע השלישי, ממליץ קרדיולוג צעיר על חזרה לקומדין או לפחות לעלות במינון אספירין ל-350 מ"ג מה דעתך? בעיה נוספת: אני במשטר תרופתי לוויסות לחץ הדם. ההרכב כרגע הוא: ווסקייס פלוס 12.5 מ"ג, אמלו 5 מ"ג, נורמיטן 12.5 מ"ג (מינון מינימלי בגלל דופק נמוך(ממוצע 55 וירידות ל-44 או 48), אספירין 100.אני גם נוטל קסטרל ושמעתי שאף הוא משפיע על ל"ד. בהקשר לרקע הנ"ל המליץ אותו קרדיולוג צעיר, להחליף את הנורמיטן בריטמקס 150 פעמיים ביום. לשאלתי מה ההשפעה על הדופק, לא קיבלתי תשובה. הופניתי לארגומטריה והולטר לב. מה דעתך על החלפת נורמיטן בריטמקס? עברתי בדיקות אקו-לב אחרי אירוע 2005 ואחרי אירוע 2007. תוצאות: 2005 - חדר שמאל בגודל תקין, כנ"ל ב-2007 normal global & regional LV function 2005 2007 normal LV systolic function 2005 also in 2007, mild mitral regurgitation 2005 mild tricuspid regurgitation also in 2007 2007 normal appearance of tricuspid valve האם תוצאות 2007 מצדיקות את המעבר המוצע בתרופות( מעבר לאספירין 350 או לקומדין והמעבר מנורמיטן לריטמקס)? בכבוד רב, עמוס

07/01/2008 | 00:42 | מאת:

ניתן להמשיך בטיפול באספירין למרות שבנוכחות יל"ד ההמלצה לקומדין תעשה עם הגעתך לגיל 75. באם יש סכרת, או שהבעיה במסתם המיטראלי קשורה לפתולוגיה משמעותית במסתם עצמו הרי יהיה מקום להתחלת קומדין כעת. לגבי עליה במינון האספירין אין עדויות חד משמעיות ליתרון ולכן ניתן להמשיך במינון הנמוך לגבי המעבר מנורמיטן לריתמקס - יש בכך הגיון במטרה למנוע ארועי פרפןר חוזרים. בגלל הדופק הנמוך שלך אין לתת את 2 התרופות ביחד. במקרה ול"ד יעלה ניתן לתת תרופות אחרות להורדת ל"ד תודה