האם חייב לעשות בדיקת טאליום ו/או אקו במאמץ ?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

02/01/2008 | 14:49 | מאת: עמית ד.

פרופ' שמואל שלום וברכה, אודה מאוד על חוות דעתך, אני בן 59 ללא היסטורית תרופות, ללא אישפוזים, ללא עבר של עישון, ללא סכרת, לא צורך אלכוהול(לוקח כל יום חצי כוס יין אדום יבש בלבד), דופק במנוחה 68 , לחץ דם במנוחה 135/80. BMI=23.9 , משקל 68 גובה 1.69 . ב- 6 שנים אחרונות פעיל מאוד בחדר כושר, יום יום ללא שבת, 50/70 דקות על הליכון במהירות 6 קמ"ש בשיפוע 8, לאחרונה עליתי לשיפוע 10,+ כ-20 דקות בחדר מכשירים, בעיקר שרירי חזה, בטן, גב וידיים. כל זאת ללא הרגשת מיחושים או הפרעות. בדיקות הדם שלי ב-5 שנים האחרונות כולסטרול 230/135 בממוצע(מודע לתזונה בריאה ונבונה), הכולסטרול כנראה מייצור עצמי, לדעתה של הדיאטנית. רופאת המשפחה שהיא מעולה נהדרת ודאגנית, דורשת ממני לעשות בדיקות חודרניות כמו טאליום, אני אישית נגד כל בדיקה שהיא מיותרת. אני מרגיש בריא לחלוטין. בהנחה שכל מה שכתבתי נכון, האם יש צורך בבדיקת טאליום ו/או בדיקות אחרות ? פרופ' שמואל, תודה מראש על תשובתך .

07/01/2008 | 00:15 | מאת:

כמי שעוסק בפעילות גופנית משמעותית ובתדירות גבוהה אני כן ממליץ לבצע מבחן מאמץ להערכה שנתית. במידה וזו לא תהיה תקינה ניתן לשקול בדיקה נוספת כמו מפוי תליום. יש מקרים בהם לא ניתן לבצע בדיקת מאמץ עקב נוכחות בעיות בתרשים האק"ג. במקרים אילו ניתן לבצע מפוי לב (בדיקת המפןי אינה פולשנית). כדאי לשאול את הרופאה המטפלת על סוג הבדיקה תודה