הקשר בין כלי הדם באף לכלי הדם בלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

12/11/2007 | 16:57 | מאת: ירדנה

בס"ד לכבוד פרופ' פוקס, בעלי סבל מאוד מהאף ומנחירות כל השנים. בגיל 45 באופן פתאומי הוא היה צריך לעבור נתוח מעקפים בלב. אני תמיד חשבתי שהקשר בין הדברים עקיף והנחירות גורמות לעלית לחץ הדם וכו' וכו'. אבל לאחרונה קראתי שישנו קשר בין כלי הדם באף לכלי הדם בלב. ובכן :1)האם תוכל קצת להסביר על הקשר בין האף ללב? 2)האם מישהו שנוחר בגיל צעיר זה תמיד יגרום לבעיות בעורקים? 3)שמעתי שתרופות שפותחים סתימות באף (מקילים על הנשימה) הרבה פעמים יש בהם אפדרין וזה עצמו לא טוב ללב אז האם לא כדאי לקחת אותם? סליחה על ריבוי השאלות

21/11/2007 | 21:46 | מאת:

הקשר הוא בעיקר דרך עליה בלחץ דם הגורמת לפגיעה בעורקים וכן מעליה בחומרים בדם המאיצים התפתחות של טרשת עורקים. בנוסף, חש נטיה לדם סמיך יותר ולארועים של התקפי לב וארועים מוחיים. הקשר אינו דרך כלי הדם אלא עקב דום נשימה בשינה השכיח אצל אנשים שנוחרים תודה