תוצאות מיפוי לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

07/11/2007 | 20:32 | מאת: שמחה

לפני שלושה חודשים בעלי קיבל שני התקפי לב קשים ביותר בזה אחר זה ושני צינתורים כעבור שלושה חודשים ביצע מיפוי לב והממצאים הם :1.סימני אי ספיקת חדר שמאל במאמץ 2.אוטם בגודל בינוני בדפנות ספטום אפקס ודופן קדמי עם איסכמיה שארית קלה מסביב האוטם( lad) 3.איסכמיה הפיכה בגודל בינוני בתפוצת העורק הימני pda rca במאמץ בינוני ובדופק מטרה.הפרפוזיה לדופן צדדי תקינה שאלתי היא האם הוא הזדקק לצינתור נוסף ? ומה הטיפול בכלל המומלץ למצב זה ? עליי לציין שבהתקפים הראשונים האוטם היה בעורק השמאלי אודה מאוד לתשובתך המהירה

10/11/2007 | 05:32 | מאת:

המפוי מלמד על אפשרות של הצרות בעורק הימני (שלא טופל). כדאי לבצע הערכה מול תוצאות הצנתור לפני 3 חודשים (האם העורק הימני היה מוצר? באיזה חומקה, האם ניתו לטיפול צנתורי?) ובהתאם החליט לגבי הצורך בצינתור. תודה