דופק מהיר ואושה סיסטולית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

01/11/2007 | 13:24 | מאת: ריקי בת 51

לפרופ' שמואל פוקס שלום רב מזה 15 שנה אני סובלת מדופק מהיר כולסטרול גבוה ול-ד מאוזן עם קרדילוק. לאחרונה אובחן אושה סיסטולית מנשבת בחוד,2/6 מפציעה לבסיס הלב. הומלץ אקו לב עם דובוטמין .אגב : לא הצלחתי לעבור מבחן מאמץ בגלל בעיות במפרקים דלקת פרקים 20 שנה. השאלה שלי אם דלקת פרקים גרמה לי נזקים בלב, ומה אומרת הבדיקה איוושה סיסטולית ? תודה מראש ריקי.

04/11/2007 | 00:02 | מאת:

דלקת פרקים יכולה לגרום לעיתים לפגיעה במסתמי הלב. מכיוון שיש לך גם גורמי סיכון לטרשת עורקים (כולדטרול גבוה ול"ד גבוה) הבדיקה שהומלץ לך תאשפר להעריך גם את תפקוד המסתמים וגם קיום חסימות בעורקי הלב תודה