שחקן כדורגל אנטוניו פוארטה- שאלה דחוףףף

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

26/08/2007 | 11:18 | מאת: אסף

ד"ר שלום הרגע קראתי על הטרגדיה שקרתה בסביליה ששחקן הכדורגל של הקבוצה הנטוניו פוארטה לקה פעמיים בדום לב. כתוב שבהתחלה התמוטט החייאו אותו והוא התאושש והספיק ללכת לחדר ההלבשה ושם התמוטט שוב והובהל לבית החולים במצב קשה. זו לא פעם ראשונה ששחקני כדורגל בריאים מתמוטטים על המגרש עקב דום לב. אני מבין שלתופעה הזאת אין שליטה וגם אם אני אעשה אלף בדיקות עדיין זה יכול לקרות כי אני מאמין שאותו שחקן כדורגל עבר בדיקות מקיפות ואילו היו מגלים לו בעיה בלב לו היו נותנים לו לשחק. איך קורה שהלב נכנס פתאום לדום לב ומשתבש לו הקצב ללא סיבה? זה יכול לקרות גם לאנשים שאין להם מחלת לב? או שאולי יש מחלות שאי אפשר לגלות בבדיקות? אני נורא טרוד כי אח שלי משחק בקבוצת כדורסל ואחי עבר בדיקת מאמץ ואקו לב ונמצא כשיר לשחק אבל לעולם אין לדעת זה יכול לקרות לכל אחד ואני מודאג בבקשה ד"ר תענה לי זה חשוב לי ואני לא שקט תודה תודה אסף

29/08/2007 | 22:49 | מאת:

איני יודע אילו בדיקות השחקן עבר, אבל הרוב הגדול מאוד של בעיות ניתן לאתר ע"י זהוי גורמי סיכון אישיים ומשפחתייים, אק"ג ובטח ע"י אקו לב. חשוב לזכור שבחלק מהשחקנים, בעיקר אילו שבצמרת, הבעיות לעיתים ידועות אבל הם לוקחים את הסיכון. כך קרה עם שחקן כדורסל מה NBA בשם Hank Gathers ולשחקנים אחרים דוגמת Reggie Lewis, Boston Celtic basketball star תודה