שאלה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

03/08/2007 | 17:45 | מאת: מירי

פרופסור שלום רב. ברצוני לדעת כמה דברים. ראשית, לפי פרופסור אנדוקרינולוג כל מי שיש לו פעילות יתר בבלוטת התריס חטף SVT. האם זה הגיוני כי כולם נולדו עם סיב נוסף בלב ואם לא מה בכל זאת גרם לSVT אצלם? 2. לכמה אנשים בעולם יש סיב נוסף בלב? וכמה אחוזים מהם יפתחו SVT? 3. האם SVT יכול להתפרץ כתוצאה של לחץ ומתח מסיבי במשך כשנתיים? 4. כמה זמן יקח לאישה צעירה בגיל 22 לפתח אי ספיקת לב אם הדופק הממוצע של ביום הוא 120-160-? תודה רבה מראש על תשובהתך. והמשך יום טוב מירי

21/08/2007 | 23:04 | מאת:

1. הנתון לא מדוייק ויתכן שלא הובן כהלכה 2. אין מידע על שכיחות קיום כל סוגי המסלולים הכפולים. מסלול עוקף המתבטא באק"ג רגיל לא תקין נמצא בערך ב 0.15% מהאוכלוסיה. 3. SVT מתחיל כתוצאה מפעימה מוקדמת המופיעה בתזמון ספציפי המאפשר הפעלה של הפרעת הקצב. פעימות מוקדמות באופן כללי יכולות להתגבר לעיתים במצב של סטרס אבל אין קשר ישיר בין סטרס נפשי ל SVT 4. דופק תמידי מהיר יכול לאורך זמן לגרום לאי ספיקת לב. משך הזמן הוא בד"כ ממושך