צנתור אבחנתי וצנתור טיפולי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

24/07/2007 | 12:17 | מאת: אחימאיר

שלום רב, אבקש לדעת איזה אחוז, להערכתך, מהצנתורים האבחנתיים גוררים אחריהם צנתור טיפולי. מבין הצנתורים הטיפולים איזה אחוז, מצריך השתלת תומכן רגיל ואיזה אחוז - תומכן מצופה. איני מצפה למספרים מדויקים אלא להערכה גסה בלבד. האם קיימת אפשרות של צנתור טיפולי שאינו כרוך בהשתלת תומכן ? תודה על סבלונתך ועל נכונותך להשיב לשאלות.

24/07/2007 | 23:26 | מאת:

באופן כללי קרוב ל 45-50% מהצנתורים האבחנתיים בישראל מסתיימים בצנתור טיפולי % התומכנים משחררי התרופות המושתלים שונה ממרכז רפואי אחד למשנהו והוא נע בין 30-50%. תומכנים מושתלים ב ~95% מהצנתורים הטיפוליים. בשאר מבוצע בלון בלבד תודה