צינטור וירטואלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

24/06/2007 | 23:02 | מאת: צביקה

אני 51, גובה 170 משקל 92 קילו, לאחר כל דיאטה חזרתי תמיד למישקל הזה. בדיקות השומנים אני לא תקין, קצת מעל הסף התקין.שנים רבות אני במצב הזה. לא ברורה הסטוריה מישפחתית. אני לא מרגיש שום קושי מיוחד. אין גורמי סיכון נוספים. בהתיחס לחדר כושר ומאמצים . בבדיקה תקופתית נימצאתי תקין. בא לי צינטור וירטואלי. האם הבדיקה הזו מספקת לקרדיולוג את מקסימום הנתונים על מצבי, יחסית לשאר הבדיקות הקימות, באמינות גבוה. לאור שכיום יש CT חדישים. בהתעלם מחשש מקרינה.

30/06/2007 | 22:42 | מאת:

כדאי להתחיל בבדיקת מאמץ רגילה ובהתאם לשקול האם יש צורך בבדיקה נוספת דוגמת CT של עורקי הלב. ה CT מאפשר לנו לדעת האם יש או אין הצרויות בעורקי הלב אבל מבחינת ההבט הבריאותי הכללי, יש חשיבות רבה ביותר למניעה, כולל איזון רמות שומנים, שמירת משקל ופעילות גופנית, זאת בלי קשר כרגע לתוצאות בדיקות הלב.

03/07/2007 | 21:44 | מאת: צביקה

יש לי תוצאות טובות בבדיקת מאמץ, האם הם יכולות להראות על מצב סתימת ורידים? באיזה אחוזיי וודאות? אני מתאים את עצמי לדרישות למניעת שומנים, אבל לאור כל ההפתעות סביבי, לא ברור מה זה מבטיח לי.