קרטיה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

08/06/2007 | 19:38 | מאת: אבי

שלום רב, אבא שלי בן 83, עבר ניתוח מעקפים לפני 15 שנה, ולוקח קרטיה אחד ביום ע"ב קבוע. בנוסף סובל מסוכרת ועבר לפני כשנתיים טיפול הקרנות בהצלחה נגד סרטן ערמונית. לאחרונה בדיקת CT מוח יצאה תקינה לגילו, אך נוירולוג המליץ לו להגדיל קרטיה לשניים ליום, ולשתות כל יום שקית של נוזל אג'ל EXO כדי לשפר ולצמצם סיכון לדמנציה וכו'. על קופסת האג'ל רשום "ללא תוספת סוכר" אך ברשימת המרכיבים רשום שיש 2 גרם סוכר בכל שקית של 21 גרם לצריכה יומית. באינטרנט הוא מוזכר במודל שמזכיר פירמידה, וישנם אזכורים באינטרנט שייתכן שהתכשיר מכיל מרכיבים שעלולים להזיק תחת כותרת של "חומרי טעם וצבע" וכד'. לכן, מוזר שהומלץ לו לצרוך את התכשיר הזה. האם הסיפור עם האג'ל מוכר לכם ? כמו כן, האם שני קרטיה ביום הוא מינון סביר עבורו בנתונים הנ"ל ? תודה

16/06/2007 | 21:18 | מאת:

1. אגל מופץ כחומר טבעי (תוסף מזון) ואיני מכיר עבודות שבדקו את יעילותו הרפואית. 2. ההמלצה לנטילת אספירין במחלות לב היא של מינון של 100 מ"ג. הנוירולוגים ממליצים לקחת אחרי אירוע מוחי מינון של 325 מ"ג. לאור הנתונים שפנייתך איני רואה צורך שנוי המינון של האספירין.