לחצים בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

01/06/2007 | 16:25 | מאת: עינת

שלום רב אני בת 27 (רווקה), ברקע נמצא אצלי נטיה לקרישיות יתר. לא מקבלת לעת עתה טיפול תרופתי(נמצאת במהלך ברור). אימי עברה כמה ארועים מוחיים, סובלת מלחץ דם גבוה, עברה ניתוח אורטה עם השתלת גרפט לפני כשנתיים. לציין כי אימי עברה התקף לב ראשון בגיל 32 בשבועיים האחרונים, אני מרגישה חולשה, הרגשה של טרום התעלפות, בחילות ולחצים בחזה. אציין כי אינני נמצאת בתקופה לחוצה בבדיקת לחץ דם הערכים היו קצת מוגברים לחץ הדם היה 143/60, יום למחרת הוא התאזן 115/70, אך למחרת שוב היה קצת מוגבר: 130/60. עתה הוא גם עומד על משהו כמו 130/70 (תמיד הלחץ דם שלי היה באזור 115-120 כלומר תקין). נבדקתי ע"י נורולוג ורופא עינים- בדיקות תקינות בוצע גם ספירת דם שיצאה תקינה. בבדיקת אקג, נמצא כי הדופק קצת איטי, למרות שבבדיקת דופק ידנית הוא היה בין 80-100 הורו לי לעת עתה לעקוב אחרי לחץ דם בשל היסטוריה משפחתית שאלתי היא: א. איך ייתכן והדופק באקג יצא קצת איטי בעוד שבבדיקה ידנית הוא היה יחסית גבוה ב. האם לחץ בחזה של כשבועיים, יכול להעיד על מחלת לב או חשד כלשהו למחלת לב? (הלחץ בחזה נמשך כבר שבועיים ללא שינוי כלומר הרגשה של מעין זרמים/עיקצוצים בלב) השאלה היא אם זה נמשך שבועיים ואין החמרה אך אותה הרגשה כל הזמן של עיקצוצים ולחץ קבוע, אז אפשר להרגע ולהיות בטוחה שזה לא התקף לב/ארוע לב כלשהו? ממה יכולים לנבוע הלחצים בחזה שנמשכים כאמור כשבועיים ללא שיפור, מלבד א"קג לא נעשתה בדיקה נוספת. האם יש מקום לבדיקות נוספות? (למרות שהאק"ג יחסית יצא תקין)

08/06/2007 | 13:25 | מאת:

א. הדופק ול"ד שלנו אינם קבועים והם משתנים לאורך היום בהתאם לפעילות, לחץ, מצב הידרציה (נוזלים) וכו... כך שיכולים להיות הבדלים גדולים בין בדיקות דופק ול"ד לאורך היום ובסיטואציות שונות. כדי להשוות יש לבדדוק אותם בתנאים דומים - למשל בבוקר לאחר ישיבה של 5 דקות. יש לבדוק 3 פעמים ולהתייחס לבדיקה השלישית ב. הסכוי שהלחץ בחזה נובע מהלב שואף לאפס והרבה סיבות אחרות כגון לחץ נפשי יכולות לגרום בדיוק לתופעות שאת מתארת. להערכתי אין צורך לדאוג תודה

08/06/2007 | 13:27 | מאת: יעקב

אנא תקראי באתר: http://www.ynet.co.il/homenc/1,7340,L-2468-18214,00.html את הכתוב בתאריך:24/5/07. אני בכל מקרה מעתיק לך את זה לפה. מידע מעניין ובקשה להתייחסות........... 24/05 18:58 אבנר ר.ישי נושא : מידע מעניין ובקשה להתייחסות........... תאריך : 24/05/07 18:58 מחבר/ת : אבנר ר.ישי שלום רב. אני בן 50 פעיל,הולך למען הספורט 2-3 פעמים בשבוע... תלונה שלי בעבר על תחושה של מעט קושי בעליה של מספר קומות נשללה לאחר ביצוע א.ק.ג לב ואולטרא סאונד לב... בדיקות חוזרות ביוזמתי אחרי כשנה גם שללו בעיה לבבית.... רק לאחר "יעוץ" פרטי וביצוע מיפוי לב בתל השומר בוצע פרטי לאחר שהקופה לא אישרה קיבלתי את "הבום" .......חסימה של 99% בשני עורקים. מסקנה שלי: רק מיפוי לב נותן תשובה אמיתית. אני בהחלט מסכים עם החולה הזה (אני לא מכיר אותו כלל). אני ממליץ גם על אפשרות נוספת: ישנה אפשרות נוספת חוץ מצינטור או ניתוח מעקפים סיפור חיים מלפני 3 חודשים 1/3/07. עברתי שלושה צינטורים בחיי. בשנה האחרונה אני עושה ספורט פעמיים בשבוע במחלקת שיקום לב. בזמןהרשום למעלה לאחר תחילת הספורט הרגשתי כאב בחזה 5 דקות לאחר השימוש בהליכון. הקרדיולוגית המליצה להזמין תור לבדיקת ארגומטריה (בדיקת לב במאמץ) והמדריכה הפסיקה לי את האימון ונשלחתי הביתה עם מכתב הפניה למיון. שלושה ימים לאחר מכן, המקרה חזר על עצמו שוב ונשלחתי הביתה. 4 ימים לאחר מכן לאחר הליכה של כ- 300 מטר כשהגעתי לחדר הספורט ברגל כבר לא הרגשתי טוב ולא רציתי בכלל להתחיל בספורט והלכתי הביתה. יום לפני המקרה האחרון התחלתי לקחת תוסף מזון מסוג מסוים. שלושה ימים לאחר הליכתי הביתה המשכתי להגיע לספורט. הפעם הצלחתי לסיים את הספורט בלי כאב בחזה. 4 ימים לאחר מכן חזרתי לספורט והכל היה בסדר. לאחר 3 ימים נוספים ביצעתי את הבדיקת לב במאמץ שבה עמדתי בהצלחה ב- 12 דקות הליכה ולאחר מכן היה צריך לרוץ אז החלטתי לוותר לא בגלל שלא יכולתי . מעולם לא הצלחתי לעבור את ה- 10 דקות בבדיקת המאמץ. נכון להרגע אני מרגיש נהדר. המסקנה שלי היא חד משמעית - התוסף מזון פתר אותי בשלב זה של החיים מצינטור נוסף ברקורד שלי. לאחר כחודשיים שלקחתי את התוסף החלטתי להפסיק לקחתו. על פי הרגשתי הסקתי מסקנה שהעיניינים הסתדרו ואין צורך להמשיך איתו. אלא מה, אחרי כשבוע חזרו לי כאבים באזור החזה מצד שמאל בפנים בפנים. נכנסתי קצת ללחץ אבל החלטתי לבצע מספר ניסויים על עצמי. שימו לב, בזמן שיש כאבים לא חזקים אבל מטרידים ניתן לבחון את הדברים שיש ביכולתם לתת מענה מידי לבעיה זו. לקחתי אומגה 3 - הכאבים פחתו עד כדי כמעט העלמות אולם נדרשתי לקחת 3 פעמים ביום כדור אחד. ואז החלטתי לחזר ולקחת את התוסף ממקודם - הוא העלים לי את הכאבים בחזה בתוך 2 - 3 דקות. לאור זאת החלטתי להמשיך איתו. אני בכל מקרה ממליץ לקחת אומגה 3 לכל אלה שיש סבירות לבעיות לבביות מידיות או בעתיד. המייל שלי: [email protected]