דופק מירבי ותרופות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

27/05/2007 | 22:52 | מאת: דגן

אני בן 61 לוקח -ניפידיפין 30 מג' +קרדילוק 5 מג'+קדקס 2 מג' ועל ידי תרופות אילו לחץ הדם מאוזן. אני עוסק בספורט(רכיבת אופניים ספורטיבית) ומשתמש במד דופק בזמן הרכיבה .הדופק המירבי שלי על פי הנוסחא המקובלת(הגיל-220 =159 ) מעולם לא הגעתי לדופק המירבי שלי ,גם לא בעליות קשות(כלומר ,מאמץ קשה!) ברוב הרכיבה הדופק הוא קרוב ל-65% מהמירבי ובמאמץ קשה כ-85% מהמירבי. השאלה היא זו -האם התרופות שאני לוקח בולמות את עלית הדופק? ובכל זאת,במאמץ קשה(עליות) אני מגיע לדופק- 148 מה זה אומר? ואיך עלי לנהוג להבא? תודה מראש

27/05/2007 | 23:50 | מאת:

הקרדילוק היא תרופה שמונעת עליית דופק. היכולת למנוע עללית דופק תלוייה במינון ןבתגובה האישית של כל אחד ואחד. מבחינת הדופק שלך במאמץ המצב להערכתי מצויין וזאת שאין כל זיבה לעבוד בדופק של 85-90% פרט לשמנים קצרים כפי שקורה בעליות קשות. תמשיך להתאמן תודה