כדורים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

25/05/2007 | 14:33 | מאת: דודו

ד"ר שלום בן 40 לאחר בדיקות דם במשך כשלוש שנים רמות כולסטרול כללי ממוצע של 240 כולסטרול טוב 55 כולסטרול רע ממוצע של 135 -155 הייתי השבוע אצל דיאטנית והיא הופתעה מתזונתי הנכונה מאוד עוסק בהליכה ומשקל תקין(גובה 192 משקל 86 ק"ג) לפני כשנה המלצת לי להתחיל עם כדורים ומאוד נרתעתי . היום הגעתי להבנה שכדאי ואפילו חייב(ד.א בדיקת אקו וארגומטריה תקינים לחלוטין)שאלתי איזה כדור הנך ממליץ ומהו המינון(ברצוני לקחת כדור עם היסטריה ארוכה ומינמום בעיות לתשובתך אודה אין בהלצתך משום התחייבות(היות ואני רוצה להיות בטוח בטיפול נכון)תודה מראש

27/05/2007 | 23:46 | מאת:

הכדורים המומלצים שייכים כולם לקבוצה הנקראת סטטינים. בד"כ מתחילים בכדורים עם חוזק נמוך יותר כגון ליפידל או בינוני כגון סימוביל (יש להם שמות נוספים). באם אין תגובה מספקת תחת מינון מתאים יש לעבור לכדורים חזקים יותר כגון ליפיטור או קרסטור. תודה

28/05/2007 | 05:43 | מאת: כולסטרול

ד"ר שלום ותודה שאלת ההמשך הינה מה הייתה את ה עושה אילו היית בן 40 כולסטרול כללי 240 הרע 151 הטוב 53 האם היית מתחיל טיפול תרופתי ואם כן באיה תרופה ובאיה מינון סליחה על אריכות השאלה תודה