דופק מהיר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

25/05/2007 | 14:29 | מאת: דופק

היי, אני בן 17, ויש לי דופק מהיר (כ-90-100 פעימות בדקה). עברתי בדיקת אקג, ואקו דופלר ושתיהן יצאו תקינות. (באקו דופלר היה חשד לאי ספיקה מינימאלית אבל הרופאה אמרה שזה משהו שניתן למצוא לכל אחד). בדיקות הדם שלי בד"כ תקינות (בבדיקה אחת היה חוסר בויטמין B12 ולקחתי כדורים של ויטמין זה). מה יכול לגורם לדופק המהיר הזה? האם זה מסוכן? תודה רבה!

27/05/2007 | 23:42 | מאת:

כדאי לבדוק תפקוד בלוטת התריס. כמו כן, כדאי לבדוק את הדופק במנוחה מוחלטת. דופק יכול להיות גבוה במנוחה באנשים עם כושר גופני נמוך, עודף משקל ניכר וכו תודה