טרשת עורקים (עורקים הכליליים)

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

25/05/2007 | 07:30 | מאת: רן קונסטנטין

בוקר טוב, אבי נפטר בגיל צעיר מאוד (55) בעקבות טרשת עורקים בעורקים הכליליים של הלב . 3 חודשים לפני פטירתו,ביצע אבי בדיקות דם כלליות בהן לא נמצא ממצא מיוחד חריג,מדובר באדם שבאופן תדיר עסק בספורט,לא עישן,ובוודאי שלא סובל מעודף משקל. כעת,אני(בן 36) עומד בפני דילמה משמעותית,רופא המשפחה טוען כי עליי לבצע בדיקות כל חצי שנה,אבל שוב,אני מניח שבדיקות דם רגילות אינם מהוות ככלי מספק לגילוי מוקדם של המחלה,אשמח לקבל מענה לשאלות הבאות: 1. האם מדובר במחלה גנטית ? 2. אילו בדיקות עליי לבצע על מנת לוודא שאינני סובל מהיצרות עורקים/טרשת ובאיזו תדירות ? 3. האם נטילה(על בסיס קבוע) של ויטמנים מסוג B עשויה להזיק באופן כלשהו? תודה ענקית, סופ"ש נפלא. רן. 3.

27/05/2007 | 23:39 | מאת:

1. מדובר בנטיה משפחתית. אין כיום אפשרות לזהוי גנטי ספציפי 2. יש לבדוק פרופיל שומנים, רמותהומוציסטאין. כדאי לבצע בשלב זה מבחן מאמץ שנתי ומעל גיל 40 לשקול ביצוע הדמיה כגון צינתור וירטואלי. 3. כדאי לקחת ויטמינים רק אם יש חוסר בכך שלא ניתן להשלמה תזונתית רגילה תודה