חולשה וסחרחורות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

29/03/2007 | 20:51 | מאת: טל

שלום האם מינון או התאמת תרופה לא נכונה ללחץ דם אצל חולה קשישה יכול לגרום לחולשה ו/או חסרחורות? והאם אנלדקס ודיזותיאיזד יכולים לגרום כאחת מתופעות הלוואי שלהם לחולשה גדולה? ושאלה חאורנה חביבה- כדאי לחלק את מתן הכדורים (אנלדקס 10 מ"ג בבוקר ו10 בערב, ודיזותיאיזד בצהריים) על מנת למנוע נפילת ל"ד חדה מדי - ובהתאם חולשה, או שזה אל קשור ואפשר לשתותה כל ביחד? תודה טל

07/04/2007 | 13:58 | מאת:

תרופות, כולל תרופות לל"ד חכולות לגרום לחולשה. תופעות לוואי מתרופות שכיחות יותר בקשישים. חשוב לבדוק בהקדם רמות מלחים בדם היות ששנוי בהם יכול להופיע עקב שימוש בדיזותיאזיד. כמו כו יש לבדוק ל"ד כי הורדה שלו מעבר לנדרש יכולה לגרום לחולשה ולסחרחורת. כדאי לחלק את האלדקס ל 5 מ"ג X 2 ליום תודה