דום לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

19/03/2007 | 14:21 | מאת: יפית

בעלי נפטר באופן פתאומי מדום לב בגיל מאוד צעיר. בדו"ח נתיחה נרשם שהסיבה היא : "כשל פתאומי של הלב על רקע טרשת בינונית בעורקים הכליליים (של הלב) עם לייפת בן סיבי שריר הלב". מה זה אומר? האם זה מום מולד או דבר תורשתי? האם היה ניתן לבצע בדיקות ולדעת מזה (כי הוא לא התלונן על כלום)? ורציתי לדעת לגבי ילדיי יש לי ילדים קטנים ורציתי לדעת מאיזה גיל מומלץ לעשות להם בדיקות ואיזה בדיקות והאם צריך להיות בפאניקה בגלל שזה קרה לאביהם? סליחה על האורך פשוט אנחנו עדיין בהלם. אודה על תשובה מפורטת. יפית.

21/03/2007 | 22:51 | מאת:

תשובת הפתולוגיה מלמדת על חסימות בעורקי הלב ואזורי הצטלקות בשריר הלב. במצב זה יכולה להתרחש פתאום הפרעת קצב ממיתה. הממצאים לא מלמדים על בעייה לבבית גנטית ולכן גבי ילדייך, אין צורך כעת בבדיקה מיוחדת. באם לבעלך או למחשהו במשפחתו היתה בעיה משמעותית ברמת כולסטרול הרי כדאי יהיה לבדוק רמות כולסטרול ולשקול בדיקה של רמות והוהמוציסטאין תודה