היפרטרופיה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

09/10/2003 | 00:21 | מאת: ארז

ד"ר שלום, אני בן 40 , בריא בד"כ ( למעט ITP מזה מספר שנים 100,000 במעקב ללא טיפול). בעקבות יל"ד שהתגלה בבדיקות שגרתיות (140/95 - 145/100 ללא טיפול תרופתי) בצעתי היום בדיקת אקו לב. התוצאות: 1. היפרטרופיה קונצנטרית בדרגה קלה. 2. תפקוד דיאסטולי: גל a גבוה בזרימה המיטרלית הדיאסטולית כביטוי להפרעה דיאסטוליטת דרגה 1 . 3. Impaired relaxation pattern 4. Normal LV size and contraction מדידות: LVEDD 4.9 CM LVESD 3.2 CM %FS 34.7 AO ROOT 3.2 CM IVS 1.2 CM LVPW 1.2 CM LA 4.2 CM בדיקת הולטר לחץ דם - תקין. בדיקת פונדוס לרטינופתיה - אין. 1. אודה לך אם תסביר לי מה המשמעות של התוצאות הנ"ל בהיבט התיאורטי והמעשי. (לפני הבדיקה הנ"ל רופא המשפחה הסביר לי שקרוב לודאי שיהיה צורך להתחיל בטיפול תרופתי להורדת לחץ הדם - כדור ממשפחת המשתנים). 2. האם לאור התוצאות הנ"ל רצוי לבצע בדיקות לב נוספות כגון ארגומטריה ו/או בדיקות אחרות ? 3. האם תוצאות הבדירות הנ"ל יכולות להשתנות בעקבות פעילות ספורטיבית /טיפול תרופתי ? תודה

17/11/2003 | 16:32 | מאת:

יתר לחץ דם הינה מחלה שיכולה לפגוע במס' איברי מטרה. על פניו נראה כרגע שבאם יש השפעה על גופך היא קלה בלבד. מומלץ לטפל ביתר לחץ דם ע"י שינוי בהתנהגות (ירידה במשקל, פעילות גופנית)ולפי הצורך תוך יעווץ ע"י רופאך להחליט באם להוסיף טיפול תרופתי.