אבקש את יעוצך

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

13/10/2006 | 23:06 | מאת: שמוליק

קצת חומר רקע. ב- 94 עברתי אוטם. צנתור, בלון וככה חייתי עד שלפני שנה שבדיקת ארגומטריה נתנה חיובית והמליצו לי צנתור נוסף באופן דחוף. עכשיו, הסיכום אחרי הצנתור: מעברו MI PCI ב- 1994. לארונה אושפז עקב UNSTABLE AP צונתר בב"ח נמצא D1 חסום נסיון לפתוח אותו עורק נכשל. כמו כן % 50 M1 עורק ימני חסום 100% RCA הומלץ טיפול שמרני מרגיש טוב יחסית ללא AP ( כל זה לפני שנה וחצי ) אפשר להוסיף: אבחנה S/P CORONARY ANGIOGRAPHY RCA 100%D1 100%M1 50% HYPERTENSION ESSENTIAL S/P M1 PCI 1994 זקוק למעקב קרדיולוגי עקב M1 50% אשר גם ממלא את המערכת הימנית. השאלה הכי חשובה בחיי היא: אם M1, שהיה סתום כ-50 % לפני כשנה וחצי, וסביר להניח שעם הגנטיקה שלי + אוכל, בריא ככל שיהיה, בטח המשיך להיסתם , כאשר כל השאר סתום 100%האם לא היה סביר לצנתר אותי באופן יזום, בכדי לנסות ולפתוח עוד את M1 הזה? אחרת, לפחות מה שההגיון אומר, זה שזה רק עניין של לא עוד הרבה זמן עד לאוטם הבא, במקרה הטוב, ולכן שוב אני שואל האם לא היית ממליץ לעשות משהו במקום להמתין ? בסה"כ אני מרגיש שמצבי הולך ומחמיר. הרבה הרבה תודות מראש ודי מחכה לתשובתך !!

21/10/2006 | 17:16 | מאת:

מבחינת זרימת הדם ללב אין צורך בפתיחה של עורקים עד להצרות של 70% ומעלה. חשוב מאוד לנקוט בכל אמצעי הטיפול המניעתיים למנוע תהליך של התקדמות טרשת העורקים. ההחלטה לגבי צינתור תלויה קודם כל במצבך הקליני. באם יש החמרה קלינית ניתן לשקול צינתור נוסף. בדיקות לא פולשניות שיכולות לעזור להעריך הן מיפוי לב או אנגיוגרפיה בעזרת CT תודה