איסכמיה הפיכה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

23/12/2005 | 12:55 | מאת: שרית

אבי עבר מיפוי לב בשיטת ספקט ובתוצאות (שעדיין לא נמסרו לרופא), נכתב שקיימת איסכמיה הפיכה . בעבר אבי עבר התקף לב ( לפני ארבע שנים) מה הפירוש של איסכמיה הפיכה? והאם המונח הפיכה הוא חיובי או האם יש צורך בשלב הבא בצנתור?

25/12/2005 | 17:56 | מאת: עצה ידידותית

המיפוי הוא חיובי, לגשת לקרדיולוג המטפל, אשר יורה על ביצוע צינתור ככל הנראה.

25/12/2005 | 23:26 | מאת:

איסכמיה הפיכה פירושה אזור בלב שלא מקבל מספיק דם במאמץ והאזור עצמו אינו אזור של צלקת משנית להתקף הלב. ההחלטה לגבי צינתור צריכה להנתן על פי מצבו הקליני של אביך, גילו, בעיות רקע כגון תפקוד כליות לקוי וחומרת האיסכמיה במפוי. במידת הצורך אשמח לעזור תודה