גמילה מויפאקס ותפקוד מיני

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

03/06/2020 | 12:55 | מאת: נגמל

שלום. מזה 8 שנים אני נוטל תרופה נוגדת דיכאון בשם ויפאקס\אפקסור. לפני שנתיים ירדתי במינון מ-150 מ"ג ל-75 מ"ג. היום אני בתהליך הדרגתי של ירידה מהתרופה. במהלך השנים לא הופיעו בעיות בתפקוד המיני אך חשתי כי החשק לא תמיד גבוה. ידוע כי תופעות הגמילה הן מהחמורות בתרופה זו ביחס לשאר נוגדי הדיכאון. האם צפויה לי פגיעה בתפקוד או בחשק המיני? והאם לאחר שאפטר מהתרופה, התפקוד והחשק המיני יגבר ? תודה.

אכן אלו תרופות שעשויות לגרום לתופעות לוואי, כגון, ירידת חשק, פגיעה בזקפה, קשיים בשפיכה ועוד. ההפחתה צריכה להיות בתיאום עם הרופא/ה שרשמ/ה לך את המרשם ובהדרגה. ברוב המוחץ של המקרים, לאחר הפסקת התרופה תופעות הלוואי חולפות. צריך לציין - גם דכאון לכשעצמו עשוי לגרום לירידת חשק ולתופעות שתיארת.

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים