סיאליס - ואורטה מורחבת

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

24/11/2018 | 22:01 | מאת: אבירם

שלום רב, בן 60, פעיל ספורטיבית. מבקש לבדוק אפשרות לנטילת סיאליס. הבעיה - הדם הזורם בעת הנסיון למגע מיני עם בת הזוג חוזר לאחור ולא נשאר בפין בשל פגיעה במסתם הורידי שאמור היה למנוע את החזרת הדם מהפין. (נעשתה בדיקה שהצביעה על הפגיעה במסתם.) לפיכך, חושב אולי על שימוש בסיאליס למשל. והשאלה: אני סובל מספר שנים מאורטה עליונה מורחבת (סביר בשל לחץ דם גבוה שהיה בעבר בשל מתח רב ופעילות ספורטיבית מאומצת ביותר לגילי). רוחב האורטה יציב בשנים האחרונות 4.4 מ"מ ובמעקב כל שנה. מאחר ומבין כי התרופות לשיפור התפקוד המיני אמורות להרחיב את כלי הדם האם הסיאליס עלול להרחיב עוד יותר את האורטה המורחבת והאם בשל כך נאסר עלי להשתמש בתרופה? תודה

ניתן להשתמש בסיאליס גם בנוכחות אאורטה (אבי העורקים) מורחבת. אין לכך השפעה. התווית נגד הינה שימוש במקביל לשימוש בניטראטים. עם זאת, אם אובחנת עם דלף ורידי בפין - הטיפול היעיל ביותר הינה טבעת גומי חוסמת שמונעת דליפת הדם לאחר השגת הזקפה. יש מבחר דגמים של טבעות כאלו.

01/12/2018 | 08:42 | מאת: אבירם

תודה עבור התגובה המושכלת. אגב, מה יכולה להיות הסיבה לפגיעה במסתם הורידי כאשר במשך כל השנים הכל היה כשורה? האם אפשר כי הפגיעה קשורה אולי לנטילת כדורי פרופסיה במשך מספר שנים? תודה

כדורי פרופסיה אינם גורמים לדלף ורידי. לפעמים זה סוג של "שחיקה" של המערכת. כמו ונטיל של אופניים שמנע דליפת האוויר מהצמיג ובשלב מסויים לאט לאט מאבד מיעילותו.

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים