שימוש בויאגרה/לויטרה גורם לדפיקות לב מואצות ולפלפיטציות לאחר מכן

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

04/01/2018 | 08:43 | מאת: מאיר

שלום, ברצוני לשאול לגבי הסיכון לגבי שימוש בתרופות כויאגרה/לויטרה/סיאליס שניסיתי את כולן במינון נמוך יחסית (10 מ"ג). אני בן 56, נשוי. השימוש בתרופות אלה מביא לדפיקות לב מואצות למשך הזמן בו הכדור משפיע. אולם לתחושתי, הכדור מביא לכך שלמשך תקופה של שבועות ויותר לאחר מכן הדבר עורר אצלי תופעה של פלפיטציות לב (דפיקות לב "חסרות"). למרות שבבדיקות אקו לב רגיל ובמאמץ אין מגלים שום בעיה, הרי שבבדיקות הולטר לאורך יום או יומיים. מובחנות פלפיטציות כאלה שנמשכות דקה או שתיים. השיא היה פלפיטציות הנמשכות כחצי שעה. שאלתי היא האם מסוכן לי להשתמש בתרופות אלה? ואם כן, מהן החלופות? למותר לציין שהכדורים עושים את שלהם ומביאים לזיקפה כפי שצפוי. תודה, מאיר

בעקרון אין סיכון בשימוש בתרופות אלו, אלא במקרים מסויימים, כגון - שימוש בתרופות מקבוצת הניטראטים, במהלך מספר שבועות לאחר אירוע לב או אירוע מוחי. פלפיטציות יכולות להופיע גם בקשר למאמץ וההתרגשות שקשורים בפעילות המינית. אם אינך בטוח או שהתופעה מחמירה ומציקה כדאי שתיגש לייעוץ קרדיולוגי.

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים