הפרעה בזיקפה ממקור לא ברור

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

24/09/2017 | 12:41 | מאת: גל

פרופ' חרותי שלום, אני מקווה מאוד שתוכל לסייע לי בעניין הבא, כי במצב הנוכחי אני די נואש, אחרי לא מעט רופאים ובדיקות שלא הועילו. אסכם בקצרה: אני בן 27, בריא ולא נוטל תרופות בקביעות (למעט Ritalin לטיפול בהפרעת קשב וריכוז), במשקל תקין, מקפיד על תזונה נכונה, פעילות גופנית סדירה, לא מעשן או שותה, ובכלל, אורח החיים שלי בריא למדי. מצב רוחי הכללי טוב, עם תנודות "פה ושם" כפי שיש לכל אדם. מזה כ-5 שנים אני סובל מזקפות חלשות, הקיימות גם (!) באוננות. כלומר, זקפה נוצרת בזמן גירוי מיני, אך מידת הקשיות של האיבר אינה גבוהה. בהרגשה הסובייקטיבית שלי, הייתי אומר שהבעיה מתבטאת בעיקר ב-rigidity ופחות ב-tumescence. באמצע הלילה ולאחר ההשכמה בבוקר, קיימת זיקפה מינימלית בלבד, אם בכלל. אין בעיה בשפיכה. וכאן חשוב מאוד להדגיש: בשנים שלפני תחילת הבעיה, הזקפות שחוויתי היו חזקות מאוד (!), הן בזמן גירוי מיני והן לאחר ההשכמה. לכן, באומרי "זיקפה חלשה" אני מתכוון - בהשוואה לתקופה שקדמה לבעיה. בדיקות שבוצעו: - בדיקות דם (כולל הורמונים) - תקינות, למעט עלייה קלה באסטרדיול. - בדיקת תחושה באמצעות רטט - תקינה. - בדיקת US דופלר (עם הזרקה) - פורשה כחריגה בשל Veno-occlusive ED (מדד RI ממוצע לאחר הזרקה: 0.75). - בדיקת NPT בלילה אחד - פורשה כתקינה (4 זקפות ליליות, מתוכן 2 אפקטיביות במשכן ובעוצמתן). ברור לי לחלוטין שהבעיה לא נובעת ממקור רגשי, וצר לי שרופאים מסוימים ניסו לטעון זאת כלאחר יד ללא כל ביסוס. אני כבר באמת לא יודע כיצד להמשיך מכאן. אודה לך על כל הכוונה או עצה שתוכל לספק. תודה רבה ושנה טובה, גל

נראה שעברת סדרת בדיקות רצינית, אשר חלקן סותרות זו את זו, מה שעוד יותר מבלבל. אין לך שום גורם סיכון שעשוי לגרום להפרעה בזקפה - לא פגיעה בכלי דם ולא בעצבוב. בבדיקה לזקפה לילית הודגמה היכולת של הגוף שלך לייצר זקפה אפקטיבית וזו בדיקה שנחשבת קלה לפענוח ומאוד אמינה. US דופלר נותן תוצאה אחרת, אך קל לטעות בפענוח והוא מבוסס על זקפה מלאכותית (בהזרקה). למרות שהבדיקות מכוונות למקור רגשי (בחור צעיר, בריא לגמרי, ללא גורמי סיכון), אתה משוכנע אחרת. אין בדיקות נוספות באמתחתי. לא ברור איזה טיפולים לשיפור הזקפה ניסית ומה היתה יעילותם. אולי כדאי לנסות לשפר הזקפה ורק אחר כך לנסות לחזור לאבחון, תהליך אשר רק גרם לך תסכול והותיר בך יותר סימני שאלה.

18/10/2017 | 23:23 | מאת: גל

פרופ' חרותי היקר, תודה על תשובתך. בהמשך לדבריך, אבקש להבהיר שתי נקודות חשובות: 1. בנוגע לטיפולים שניסיתי לשיפור הזיקפה - ראשית, נדמה לי שיהיה זה בעייתי ולא נכון לחפש טיפול לבעיה עוד בטרם אותר הגורם לה. ובכל זאת, אכן ניסיתי מספר דרכי טיפול שאינן "דרסטיות" מדי, כגון תוספי תזונה, וכן טיפולי פיזיותרפיה לחיזוק שרירי רצפת האגן. שניהם לא הועילו. 2. באשר למהימנותה הגבוהה של בדיקת NPT - אני מודע לכך שהבדיקה נחשבת מהימנה, ולבטח לעומת בדיקת דופלר עם הזרקה, כפי שציינת. הבעיה היא שהממצאים ה"תקינים" שהיא הדגימה פשוט לא מסתדרים עם העובדות בשטח, מסיבה מאוד פשוטה: לא קיימת אצלי זיקפה לאחר ההשכמה בבוקר, ולכל היותר קיימת זיקפה מינימלית ביותר. ועכשיו אפתיע אותך: כדי להיות בטוח, הסרטתי את עצמי בוידאו לאורך כל שנת הלילה כדי להתרשם באופן אובייקטיבי ממצב הזיקפה בזמן השינה. בהקלטה רואים בבירור כי לא (!) קיימת זיקפה משמעותית כלשהי לאורך כל 8 שעות השינה שלי. כלומר, זה כבר לא עניין של "תחושה" אישית שלי, אלא של תיעוד וידאו ברור וחד-משמעי לאורך הלילה. אני לא שמח על כך, והלוואי שאני טועה, אך קשה לברוח מהמחשבה שיש כאן בעיה אורגנית כלשהי. אינני יודע מהי, אבל היא פשוט שם. אני יודע שקל לשייך בעיות מסוג זה לגורם פסיכולוגי, ובפרט לאור גילי וכו', אבל הלוואי שהייתי יכול להוכיח שהבעיה לא נגרמת לי מגורם פסיכולוגי. פשוט לא. הבעיה הפסיכולוגית היחידה אצלי היא כנראה זו שתתפתח בקרוב אם לא אמצא כבר את הגורם לבעיה המטרידה הזו. לאור כל זאת, אבקש מאוד לקבל את המלצתך המקצועית להמשך בירור הבעיה. כמו כן, אודה לך מאוד אם תתייחס בתשובתך לבדיקות מתקדמות יותר, כגון אנג'יוגרפיה וקוורנוסוגרפיה. מעריך מאוד את עזרתך. גל

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים