ניתוח קיבוע לגב תחתון ?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

10/04/2005 | 04:35 | מאת: אלי

שלום רב יש לי הצרות חריפה ב L3 L4 L5 עם פריצות דיסק בשני הגבהים הפריצות הנ"ל לוחצות חזק על שורשי העצבים וגורמות לכאבים עזים בגפיים התחתונות בנוסף יש לי בעייה נירולטגית בכף הרגל שמחיבת ניתוח דחוף להקלת/הסרת הלחץ מאזור החוליות הנ"ל - שאלותי: 1. הייתי אצל שני מומחים בנושא מהשורה הראשונה בארץ - אחד מציע ניקוי + קיבוע השני מציע רק ניקוי- הכוונה בניקוי : Lminectomy + Disectomy מה עלי לעשות??? מהם הקרטריונים אשר אוכל להחליט לפיהם? היות והם די עסוקים הם לא ממש הסבירו לי למה הציעו מה שהציעו - לכן מה שאני יודע זה מהאינטרנט 2.האם במידהוהעבור ניתוח קיבוע והוא לא יצליח (האיחוי הגרמי לא יתבצע) האם מצבי יוחמר ? האם ייהייה עלי לבצע ניתוח חוזר לשם תיקון? 3. במידה והאיחוי יצליח - האם לא קימת סכנה שבעתיד עקב הלחץ של החוליות על השתלים , השתלים ישברו ויגרם לי נזק עצבי לא הפיך (יקרעו את העצבים החשובים ויהפכו אותי לנכה ) אני מעשן כבד ונאמר לי שאחרי הקיבוע לא אוכל לעשן ע"מ להקל על תהליך האיחוי האם העובדה שאני מעשן הרבה והרבה שנים לכשעצמה כבר תפריע לתהליך האיחוי ותוריד את הסיכוי לאיחוי ? בהנחה שלא אעשן אחרי הניתוח לחצי שנה לפחות תודה מראש על תשובתך המהירה אלי

16/04/2005 | 22:04 | מאת:

1. כדאי שתמצא מנתח שלא יהיה עסוק מכדי לענות לך כיוון שההחלטה על הצורך בקיבוע מאוד חשובה ויש להבין את שיקולי הבעד/נגד שלו. 2. לא בהכרח. לפעמים גם אם אין איחוי גרמי מלא התוצאה הקלינית מספקת. 3.השתלים בד"כ לא נשברים וגם אם כן הם לא ילחצו על העצב. 4. כן, במעשנים אחוזי האיחוי הגרמי נמוכים יותר מאצל לא מעשנים.