דלקת פרקים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

15/02/2005 | 19:00 | מאת: יורם

אני חולה FMF ו-RA (או ספונדילוארטריטיס) ומטופל בתה"ש. בעבר טופלתי בכל התכשירים האפשריים עד לעצירת הנסיגה בגוף (כולל לויקרן) בגלל שעברתי פפילרי קרצינומה של התירואיד ו-CVA נאמר לי שאי אפשר לתת לי כל מיני תרופות ולכן טופלתי בויוקס שהופסק ונמשך לסלקוקס יחד עם פרדניזון במינון 17.5 מ"ג ליום. נאמר לי שגם הסלקוקס עומד לצאת מהשוק ואני צריך לקחת אתופן 600 מ"ג ליום. בזמן שאושפזתי עם ה-CVA נתנו לי אתופן במקום הויוקס אבל בגלל השינויים המבניים הקשים בעיקר בעמוד השידרה הצוארי היו לי כאבי תופת והכדור לא עזרלי מה אני יכול לעשות או לקחת במקום (אולי ארקוקסיה) דרך אגב כשאני מפסיק את הסלקוקס אפילו ליום אחד מופיע לי בכפות הרגליים ובקרסוליים וסקוליטיס?

19/02/2005 | 17:17 | מאת:

המטפל העיקרי במחלות מהסוג שהנך לוקה בו הוא הראומטולוג (מומחה למחלות מפרקים). מציע שתפנה אליו בשאלתך.