שבר טרילולארי בקרסול שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

27/07/2016 | 17:12 | מאת: שימי

לפני כחצי שנה מעדתי ושברתי את הקרסול ואובחן לי שבר טרימלולארי בקרסול שמאל...הרופאים במחלקה החליטו לא לנתח למרות שכך סברו בתחילה ולתת את הטיפול השמרני עם גבס. הייתי חודשיים מגובס בלי דריכה. לאחר מכן עד כה פיזיותרפיה והידרותרפיה..ומשככי כאבים.. כל הביקורות במרפאות החוץ שלוו בצילומי רנטגן נאמר לי כי הכל בסדר והשבר מקובע... אני מתקשה ללכה רגיל...חש כאבים נוראים בקרסול...והתנועה של הכף רגל מעלה מטה לא גמישה ומוגבלת....מתקשה בידידת מדרגות... לאחרונה ביצעתי הדמיית CT ולהלן תשובת הפיענוח להלן ממצאי בדיקת הבדיקה בוצעה בחתכים אקסיאלים עם שחזורים קורונלי וסגיטלי. סיבת הפניה : שבר בקרסול שמאל. ממצאים: מימין: מבנים גרמיים נראים שמורים. המפרקים הטלרי והסוב – טלרי תקין. אין נוזל תוך מפרקי. רקמות רכות תקינות. משמאל: נראה שבר ספירלי ישן בפיבולה דיסטלית, מעט מעל המלאולוס הלטרלי, ללא איחוי מלא. זיז באספקט הלטרלי של הטיביה הדיסטלית בגודל 1.5 ס"מ, מעט מעל הסינדסמוזיס. מספר מקטעים עצם קטנים מנותקים עם גבול סקלרוטי ברקמה רכה הקדמית למלאולוס הלטרלי. נוזל במפרקים הטלרי והסוב טלרי. התרשמות : שברים בקרסול שמאל כמתואר. אשמח לקבל ייעוץ להמשך טיפול כזה או אחר ...אפילו ניתוחי ...ואיזה... תודה רבה

שלום רב ברור שלאחר שבר מורכב בקרסול בדיקת הCT לא תהיה תקינה. יש להבין מהיכן נובעים הכאבים. צפויה הגבלה בתנועת הקרסול תמיד לאחר שבר. במידה ויש כאבים בקדמת הקרסול עם פרגמנטים שנראים בCT, יש לשקול ניתוח ארטרוסקופי לניקוי הקרסול מרקמה צלקתית. ניתוחים אלו משפרים בד"כ את איכות החיים. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול