טרסאל קואלישין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

16/06/2011 | 01:50 | מאת: שירן

שלום,חבר שלי(חייל)נקע את הרגל לפני 3-4 חודשים במהלך קורס מפקדים בבסיס ומאז הוא בגימלים. לאחר בדיקות מקיפות התגלה בנוסף לכך הטרסאל קואלישין. האורטופד המטפל טען שזה אינו מקרה קשה ושהכאב אינו נובע משם אך למרות זאת מצב הרגל ורמת הכאבים לא השתפרה במהלך כל תקופת הגימלים,יש לציין שהוא מטופל בפיזותרפיה ב3 חודשים האחרונים בעקבות המקרה. מכיוון שהכאב נשאר זהה נעשינו סקרנים וקראנו על הטארסל קצת באינטרנט ראינו ביו היתר רשימת תסמינים- "הסימנים והסימפטומים יכולים להיות אחד או יותר מהסימנים הבאים: # כאבים בזמן עמידה והליכה. # עייפות מייגעת בכפות הרגליים. # עיוות או התכווצות שרירים בכף הרגל, הגורם לרגל עיוות כלפי חוץ בזמן הליכה # השטחה של הקשת של כף הרגל ( באחת או בשתי כפות הרגליים) # צליעה בהליכה. # קשיחות בתנועת הרגל והקרסול." כשהוא סובל מ-4 מתוכם. הוא דיבר עם האורטופד והוא עדיין טען שאין שום סיכוי שהכאב נובע מהטארסל(אפילו שעברו כבר 4 חודשים והוא מטופל בפיזותרפיה לכל אורך הזמן הזה). הוא ביקש חוות דעת שנייה שנקבעה רק לעוד חודש ובנתיים הרופא ביטל לו את הגימלים והוא יחזור לבסיס שבוע הבא. יש לציין שהוא גם לא המליץ על ניתוח לטרסאל מאחר ושוב,הוא לא חושב שזה נובע משם. האם יש סיכוי שהוא טועה? בן זוגי היה בוועדה רפואית ו והעלה את הנושא-הרופאים שם אמרו לו שלפעמים גם קורה שאנשים מסתובבים עם פריצת דיסק בלי להרגיש, אומרים שהוא לא יוצא דופן ושזה לר מגיע משם...אבל מה אם כן?איפה האחריות שלו לדאוג שלא יווצר נזק גרוע יותר מיתר הפעילות שתוטל עליו בבסיס?

לקריאה נוספת והעמקה
16/06/2011 | 13:26 | מאת: מיכי מנהיים

דר' טיטיון יתייחס לצד הרפואי, על מנת לבפחית את התסמינים ניתן לטפל באמצעות מדרסים תפקודיים, המייבים את כף הרגל, ויכולים הן להפחית את הכאב, והן למנוע נזקים בעתיד, להלן הסבר מפורט כיצד יש לבנות מדרס תפקודי מדרסים תפקודיים - פונקציונאליים המדרס התפקודי (פונקציונאלי) הוא אביזר שתפקידו לבצע פעולה טיפולית על כף הרגל ועל הגוף, בשונה ממדרסים רגילים המספקים ריפוד אך אינם מתקנים את מנח כף הרגל. היסטוריה השימוש במדרסים כאביזרים המיועדים לטיפול בבעיות בכף הרגל מקובל בעולם כמאה חמישים שנה מאחר וההשפעה המכרעת שיש למנח כפות הרגליים על שאר הגוף (ברכיים, גב,וכו) לא הובנה כהלכה, נותר השימוש במדרסים מצומצם יחסית. בתחילת שנות השבעים פיתח פרופ' מרטון רות מבית הספר לרפואת כף הרגל בקליפורניה, תיאוריה הטוענת שבעיות אורטופדיות רבות נובעות מבעיה בתפקוד כף הרגל, הוא מצליח להוכיח שכאשר כף הרגל מיוצבת ב"מנח ניטרלי", כלשונו, ניתן לטפל בבעיות רבות שעד אז טיפלו רק בתסמיניהן, ללא פתרון של ממש. פרופ 'רות הגדיר את המנח הנכון של כף הרגל, וכיצד למדוד מצב זה, שממנו נגזר, כמובן, המנח הלא נכון, הפתולוגי. פרופ' רות גם גילה כיצד להעתיק מצב זה, כיצד ליצור את תבנית כף הרגל כך שתשקף את המצב האופטימאלי, ומתבנית זו לבנות מדרס שיוכל לייצב את כף הרגל במנח הנכון בכל שלבי ההליכה, ועל ידי כך לטפל באופן מהותי במגוון הבעיות הנובעות ממנח פתולוגי, ולא רק בסימפטומים. מאז ועד היום זו השיטה המקובלת בעולם, והיא משמשת כאחת מדרכי הטיפול החשובות של רופאי כף הרגל. העתקת המנח האופטימלי העתקת המנח האופטימאלי של כף הרגל מתבצעת על ידי עטיפתה בתחבושות גבס או בכפפות פולימריות המעתיקות את צורת הרגל. 1. החולה שוכב כאשר רגליו באוויר ואינן נושאות כל משקל, זאת על מנת לאפשר למטפל לייצב אותן באופן אידיאלי. (למרבה הצער, רוב המדרסים המיוצרים היום בארץ מוכנים לפי תבניות ספוג המעתיקות את מנח כפות הרגליים בעת עמידה, ולמעשה מנציחים את הפתולוגיה.) 2. המטפל עוטף את כפות הרגליים בתחבושות גבס לחות, אוחז ומייצב את כף הרגל במנח הנכון עד שהגבס מתייבש, ואז מסיר את התבנית שנוצרה. 3. התבניות שהתקבלו נשלחות למעבדה בארה"ב שם הן נסרקות במערכת לייזר מתקדמות. סריקה זו מתורגמת לייצוג ממוחשב ותלת ממדי של כף הרגל, שעובר בדיקה ואיזון ברמות הדיוק הגבוהות ביותר. 4. המידע מועבר למערכת של כרסומות ממוחשבות המייצרת את המדרס. המדרסים בנויים מחומרים פלסטיים ומגרפיט (סיבי פחמן). הם עמידים לשנים רבות וניתן להתאימם לכל סוגי הנעליים, גם לנעלי נשים אלגנטיות. הבעיות הנפוצות שבהן ניתן לטפל באמצעות מדרסים פונקציונאליים: • כאבי גב. • כאבי שרירים. • עייפות ברגליים. • כאבי עקב ("דורבן") • נקעים חוזרים. • כאבי ברכיים. • עצמות בולטות בכפות הרגליים. • שיפור יציבה אצל ילדים. • הגנה על רגליהם של חולי סוכרת. • שברי הליכה אצל חיילים. • הגנה על רגליהם של ספורטאים מקצועיים.

שירן שלום אומנם נכון שהקואליציה הטרסלית היתה שם גם קודם, אך ידועים מקרים רבים שחבלה כזו או אחרת או נקע גורמים לכאבים ו"מעוררים" בעיה קיימת. ממליץ לפנות למומחה כף רגל וקרסול עם כל החומר הרפואי שבידיו על מנת לקבל תשובה סופית האם הבעיה נובעת מהקואליציה ומה ניתן לעשות. בברכה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול